Sinds januari 2014 is BIJ12 de uitvoeringsorganisatie voor provincies, maar werkt ook voor het rijk en andere ketenpartners.

BIJ12 is in het leven geroepen door de Kring van Provinciesecretarissen die kennis en informatie over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland in een organisatie wilde brengen. De bundeling van kennis en informatie zorgt voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen.

Denk bijvoorbeeld aan het Subsidiestelstel Natuur en Landschap (SNL) en GBO provincies, de gemeenschappelijke organisatie voor het beheer van landelijke informatiesystemen. Of de uitvoering van de Programmatische Aanpak Stikstof door het PAS-bureau. En het Faunafonds, dat agrariërs tegemoetkomingen verleent bij schade door beschermde inheemse dieren. Bij BIJ12 is ook de exploitatie van de Nationale Databank Flora en Fauna ondergebracht.

Dienstbaar, professioneel en servicegericht; zo zien wij onze rol als uitvoeringsorganisatie voor provincies. Als ons werk bijdraagt aan een soepele beleidsuitvoering in uw provincie of organisatie, dan doen wij ons werk goed. BIJ12 is nog niet heel bekend. Om deze reden stellen wij ons eerst voor. In deze special leest u over waar we vandaan komen, laten we u kennismaken met een aantal collega’s en het werk dat zij voor u doen. En er komen ook een aantal samenwerkingspartners aan het woord.

Met deze tweemaandelijkse nieuwsbrief blijft u op de hoogte van alle nieuws en ontwikkelingen over natuur, faunazaken, leefomgeving en economie en PAS. Informatie die voor de uitvoering van uw werk en organisatie nuttig én interessant is.