Naast de bestaande excursies heeft het bestuur gemeend om eens iets nieuws te proberen en wel de avond-fiets-wildkansel-excursie.

Image

Onder leiding van gids Luc Vos werd stipt om 19.30 uur verzameld in Otterlo en al spoedig vertrok de sliert van zestien fietsers richting Planken Wambuis en de gemeentebossen van Ede.
Weldra werd een nieuwe wildobservatiepost van Natuurmonumenten bezocht, hetgeen de reeds aanwezige bezoekers maar matig vonden. Daar kan ik me iets bij voorstellen als 16 man tegelijk de post op komen, maar gelukkig, het aanwezige wild werd niet verstoord: een reebok en enkele wilde zwijnen waren "binnen".


Image

Op interessante plaatsen werd even gestopt, alwaar diverse wetenswaardigheden werden verteld.
Door naar de wildkansel. Daar hadden we direct mooi zicht op een kaalwildroedel, uiteraard met kalveren en spitsers. Helaas lieten die zich verjagen door enkele "zwartruggen". Zowaar tegen zonsondergang kwamen nog enkele geweidragers, zodat we het plaatje weer compleet hadden.

Image

En of het niet genoeg was kwamen we op de terugweg nog een kapitaal hert tegen, enkele reeën en wilde zwijnen. Echt, het was een plaatje van een prachtige en wildrijke avond waar onze gids Luc zelfs stil van werd!

In de schemer terug door het bos naar het startpunt, alwaar iedereen vol lof was en de vereniging bedankte voor een schitterende avond. Voor het bestuur ook een succesje want het viel op dat aan deze excursie ook "nieuwe gezichten" deelnamen.