Om tegemoet te komen aan het verzoek van onze bezoekers en leden brengen wij alle abonnees op de nieuwsbrief per een e-mail op de hoogte van de actualiteiten omtrent met name de dam- en edelherten, alsmede verenigingsnieuws, zoals ledendagen, rasterwerkzaamheden en andere zaken waar de vereniging aandacht voor heeft.

Onze eerste nieuwsbrief

Nog nooit zoveel herten doodgereden!

Voor edelherten was afgelopen jaar een triest record met 80 aangereden edelherten te betreuren. De N224 verlengde Arnhemseweg, de N302 Flevoweg en de N302 Kootwijkerweg staan in de top 3 met de meeste aanrijdingen. Lees meer

Bron: Vereniging Wildbeheer Veluwe

Film van Het Edelhert op de WRD

Deze week zijn door de WRD diverse relevante interviews gemaakt o.a. met onze vice-voorzitter Bas Worm over de nederlandse ecoducten, de Grünbrücke Schermbeck en over de grensoverschrijdende ecologische verbindingen. Het wordt a.s. donderdag uitgezonden tesamen met onze video: Ambassadeur van de Natuur, het edelhert in Nederland.

Ecoduct Tolhuis open voor het wild

Edelherten kunnen sinds juni over het ecoduct Tolhuis bij Heerde. Eerder dit jaar voerde Vereniging Het Edelhert nog een ludieke actie om de edelherten het rasterwerk dwars over het ecoduct via een trampoline te laten passeren. Lees meer

Uitbundige kalfjes

In mei en juni worden de hertenkalfjes geboren. Net als de mensen hebben de kalfjes ook een speelplaats. Meestal een helling, waar ze naar hartenlust op en af kunnen rennen. Zie Video.

Het Edelhert op je iPad!

Wil je voortaan op je iPad het tijdschrift Het Edelhert lezen? Je hoeft daarvoor geen lid te zijn. Voor slechts € 0,79 via de App-store heb je alle vier edities van 2011.

N.B. Het aantal Nederlandse tabletgebruikers is in de eerste helft van 2012 gegroeid tot ruim 2,8 miljoen Nederlanders. Dat is ruim 1 miljoen meer gebruikers vergeleken met eind 2011. Verreweg de meeste daarvan gebruiken een iPad.

Rasterploeg

Elke derde zaterdag van de maand is onze rasterploeg in het veld om gevaarlijke rasters te beveiligen of om op te ruimen. Vorige maand waren de rasteraars in Kootwijk om het 8 kilometer lange raster rond de enclave te beveiligen met een manchet. Lees meer.

Ruiters op de ecoducten?

De paardenverenigng van Nederland wenst gebruik te gaan maken van de ecoducten met name De Borkeld over de A1 aan de zuidkant van de Sallandse Heuvelrug, om precies te zijn waar de A1 het Natura2000-gebied het Elsenerveld / De Borkeld doorsnijdt. De paardenvereniging heeft aan SBB toestemming gevraagd en gekregen om een onderzoek naar de haalbaarheid te mogen uitvoeren. Lees meer.

Hoeveel hertensoorten zijn er?

Er zijn ongeveer 50 hertensoorten verdeeld over de hele wereld. Om er een paar bekende te noemen, Muntjak, Rendier, Witstaart hert, Pater Davidshert (foto links), Eland, Silkahert en natuurlijk onze allerbekendste damhert, edelhert en natuurlijk het Ree.

Foto's voor het tijdschrift

Slechts enkele trouwe fotografen zenden ons regelmatig foto's voor ons tijdschrift of website. Daar zijn wij heel blij mee. Echter, graag willen wij ook andere fotografen de mogelijkheid geven om hun mooiste foto's in ons verenigingstijdschrift geplaatst zien worden. Lees meer.