Rijkswaterstaat biedt geïnteresseerden eenmalig de unieke gelegenheid om op 10 september tijdens een open dag de bouwlocatie van het ecoduct Wolfhezerheide te bekijken en eenmalig over het ecoduct over de A50 te lopen.

De contouren van het ecoduct zijn inmiddels zichtbaar, de inrichting wordt de komende maanden ter hand genomen. Het ecoduct wordt eind 2011 opgeleverd. Dan kunnen wandelaars alleen nog over de wandelvoorziening naast het ecoduct lopen.

Programma

Iedereen is tussen 11.00 en 17.00 uur van harte welkom op deze dag waarop het ecoduct Wolfhezerheide en de beleving van het landschap in verschillende facetten centraal staan.

Op het terrein van Natuurmonumenten, naast de parkeerplaats, is een informatiemarkt ingericht met deelname van Natuurmonumenten, Provincie Gelderland, gemeente Renkum, Rijksdienst voor Cultureel erfgoed (RCE), Pro Persona en Rijkswaterstaat.

Vanaf deze locatie kan een wandeling van circa 4,5 kilometer door het gebied worden gemaakt met als onderdeel het wandelen over het gehele ecoduct. Onderweg komt publiek deskundigen tegen van Natuurmonumenten, RCE en de aannemer van het ecoduct die bezoekers tekst en uitleg geven over respectievelijk de natuur -en in het bijzonder de toekomstige gebruikers van het ecoduct-, de archeologie in het landschap en de wijze waarop het ecoduct is gebouwd. Op de informatiemarkt kunt u het programmaboekje ophalen met de wandelroute en informatie over het gebied.

Ook voor kinderen zijn er speciale activiteiten, zoals een speurtocht en een workshop diersporen.

Locatie en routebeschrijving

De ontvangst vindt plaats naast de parkeerplaats op het terrein van Natuurmonumenten gelegen aan de Wolfhezerweg (N783) en de Oude Kloosterweg (zie ‘p’ op het kaartje aan de rechterzijde van deze pagina).

Openbaar vervoer
Vanaf NS station Wolfheze is het ruim een kilometer lopen naar het startpunt. Wandel de Wolfhezerweg af in zuidelijke richting. Direct na het viaduct ziet u aan de rechterhand een zandpad naar beneden lopen, deze volgen en u komt op het terrein met de informatiemarkt. Informatie over treintijden op telefoonnummer 0900-9292 of via www.9292ov.nl. U kunt op dit station tevens een OV-fiets huren.

Eigen vervoer
Voer 6874 AA in uw navigatiesysteem in of neem, vanaf de N225 Oosterbeek-Renkum, de afslag Wolfheze. Vlak voor het viaduct over de A50 gaat u linksaf de parkeerplaats op.

Vanaf de N224 Arnhem-Ede (bereikbaar via de A12, afslag Wolfheze) houdt u Wolfheze aan. Door de bebouwde kom blijft u de Wolfhezerweg volgen. Voorbij het viaduct over de A50 gaat u rechtsaf de parkeerplaats op.