Kort update van de situatie in het gebied na een van de koudste nachten in de afgelopen decennia. - Het is vandaag erg druk met schaatsers. alhoewel het er prachtig uitziet halen nog veel schaatsers een nat pak. Er wordt gespeculeerd over een mogelijk NK of toertocht op dinsdag. wij zetten extra surveillance in en letten op dat alle activiteiten passen binnen de door de provincie afgegeven vergunning.
- Daarnaast letten de surveillanten vooral op de rust en de conditie van de dieren.
- afgelopen dagen zijn er een aantal veulens geschoten. Vandaag ook twee oude hengsten (>20 jaar). De Heckrunderen zijn vrijwel allemaal nog in goede conditie, alhoewel zij nu ook sneller hun vet zullen verbranden
- er zijn vandaag twee herten die het Oostvaardersbos verlieten door het ijs gezakt. Door de sneeuw is de scheiding tussen land en water vervaagd. Er is geprobeerd ze aan de kant te halen, maar ze zijn te veel ondergekoeld geraakt. De herten zijn vervolgens geschoten.
- Gisteren zijn de uitgestelde werkzaamheden voor het stapelen van dood hout ihkv het alternatieve beschuttingsplan afgerond. dit betekent dat er meer beschutting is in het gebied.

Meldpunt
Staatsbosbeheer vindt het van groot belang dat het welzijn van de dieren gewaarborgd is. Daarom is een meldpunt ingericht waar iedereen, ook buitenkantooruren, melding kan doen van dieren waarbij directe hulp noodzakelijk is. Dit kan via T 0320-254585, optie 3.