Middachten - 355 reegeweien, 73 keilertanden en honderden edel- en damhertgeweien waren er in de stallen, koetshuis en in het kasteel van Middachten te zien. Zij zijn afkomstig uit de Veluwe en uit o.a. Betuwe-oost, Vijherenlanden, Nijmegen e.o. Het aantal bezoekers lag ruim boven de 1200.

Alvorens de geweien bekeken konden worden, bliezen de Jachthoornblazers Gendringen-Bergh eerst nog enkele signalen.

Niet alleen aandacht voor de geweien, maar ook aandacht voor het professioneel operend valwildteam met de zweethonden.

Reebokken niet alleen van de Veluwe, maar ook uit Nijkerk, IJsselvallei, Betuwe-oost, Groot Buren, Vijheerenlanden en de samenwerkende WBS's Nijmegen e.o.

Voor de 2- en 3-jarige herten is er geen classificatie vastgesteld i.t.t. eerdere jaren. Hierdoor is het ook toegestaan om herten van deze leeftijd te schieten, waarvan het gewei geheelof gedeeltelijk is afgebroken. Dit biedt de mogelijkheid om meer op lichaamsontwikkeling te selecteren bij het afschot en minder op het gewei.

Herten van 4 tot 11 jaar worden nauwelijks geschoten. De gewenste jaarlijkse vermindering wordt namelijk reeds bereikt door valwild en noodzakelijk afschot ivm. ziekte, gebroken lopers oid.

Moeflon komen voor op het Wekeromse Zand en in NP de Hoge Veluwe. ca. 25 horens van de moeflons van de Hoge Veluwe werden getoond. Voornamelijk afschoten i.v.m. het ingroeien van de horens in of naar de kop.

Damherten komen voornamelijk voor op de Zuid-oost Veluwe. 73 geweien van voornamelijk spitsers (1 jaar) en kniepers (2 jaar).

Een bijzonder hert met een gewei op slagtanden gelijkend, genaamd de Olifant, werd geschoten op Planken Wambuis. Tevens werden er 4 foto's getoond van dit hert in eerdere jaren. De lange onvertakte stangen had het hert al enkele jaren.

Cees van Geel toont een selectie van in beslaggenomen wapens, die gebruikt werden voor stroperij. Zo is een een afgezaagd jachtgeweer te zien, een wapen met een russische nachtzichtkijker en met een geluidsdemper. Ook hand- en kruisbogen staan erbij met pijlpunten van scheermessen.

Druk bezocht werd de keuken waar men bij slagerij Ter Weele een uitgebreide selectie lekkernijen kon proeven. Zaterdagmiddag was er al veel geheel uitverkocht.

Van sommige herten, zoals heir de stangen van het Vredeshert, waren alle afwerpstangen van de afgelopen jaren aanwezig. Mooi te zien waren de overeenkomsten en kleine verschillen in de stangend en door de jaren heen.