Tentoonstelling wildbeheer op Kasteel Middachten

De Steeg - Op zaterdag 28 maart 2009 van 10.00-16.00 uur vindt op Kasteel Middachten in De Steeg de jaarlijkse geweiententoonstelling plaats. Alle geweien van herten en reeën die dit jaar zijn geschoten op de Veluwe worden in het onderhuis van het kasteel tentoongesteld. Voorafgaande aan deze dag zijn de geweien van de geschoten dieren gekeurd door de keuringscommissie.

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de samenwerkende Wildbeheereenheden Veluwe. Op deze manier leggen zij verantwoording af van hun wildbeheer.

Behalve de tentoongestelde geweien zijn er ook diverse stands aanwezig rondom het thema jacht en wildbeheer. De tentoonstelling zelf wordt opgeluisterd met diverse schilderijen en kleine exposities. Ook de winkel van Vereniging Het edelhert en faunabeheerders zijn aanwezig om informatie te geven over jacht en wildbeheer op de Veluwe. Ook aan de inwendige mens is gedacht.

Op de Veluwe komen dieren als wild zwijn, edelhert, damhert en ree voor. Jaarlijks wordt een aantal van deze dieren afgeschoten omdat de leefruimte in ons land beperkt is. Dit afschot is aan strenge regels verbonden.

De entree is vrij en meer informatie is te vinden op www.middachten.nl