Middachten - Het was een groot succes, informatief, gezellig en veel bezoekers. De geweiententoonstelling trok op de openingsavond 311 bezoekers en 1033 op zaterdag, 40% meer dan in 2008.

Graaf zu Ortenburg van Kasteel Middachten en burgemeester van der Knaap van Ede openden de vergadering met een speech.

Jan Paulides reikte aan de Graaf zu Ortenburg van Kasteel Middachten en burgemeester van der Knaap het eerste exemplaar van Het Edelhert op A4 uit.

De jachthoornblazers uit Velp bliezen 3 nummers, waarna de toeschouwers de kelders van het Kasteel in konden.

Rechts een gewei voorzien van een rode punt: verkeerd afschot. De jager heeft op basis van het gewei niet juist geoordeeld. Een hert met een gewei met twee kronen (3 enden) mag niet geschoten worden.

Van sommige herten zijn alle afworpstangen teruggevonden en geven een mooi beeld van de ontwikkeling van het gewei door de jaren heen.

Ab toont aan Leo hoe je de jaarringen van een moeflon telt.

Links onder de damspitser verstrikt in het draad waar al eerder op de site melding van gemaakt werd. Zie damspitser in draad verstrikt.

In het midden twee geweien met en blauwe punt:  Noodzakelijk afschot. Dat kan valwild betreffen of een hert in een zeer slechte conditie. Hierbij wordt bij de beoordeling van wel of geen juist afschot vanzelfsprekend geen rekening gehoiuden met het gewei.

Even bijpraten na afloop van de show

Roofvogelsdemonstratie op zaterdag

Nature Galery met een ruime sortering van o.a. geweien en huiden.

Tussendoor nog even bij Slagerij Ter Weele langs.

Gerrit ter Weele snijdt grilworst af liet gul zijn vleeswaren proeven.