Renkum - In natuurinformatiecentrum De Beken in Renkum is een interactieve expositie van Staatsbosbeheer van start gegaan over het grootste in het wild levende zoogdier van Nederland: het edelhert. De toegang is gratis.  Inlichtingen: telefoon 0317-319303 of op de website van Staatsbosbeheer. De verenigingsherten Huub en Bertus zullen de geheleperiode aanwezig zijn.

Datum 1-7-2009 t/m 31-12-2009 Boswachterij Oostereng - Nieuwe Keijenbergseweg 174, 6871 VZ  Renkum

Boswachterij Oostereng is een bijzonder stukje Veluwe. In het zuiden biedt het gebied een spectaculair uitzicht over de Rijn en de uiterwaarden. De overgang van het Veluwemassief naar laaggelegen land zorgt voor grote afwisseling. Op de hogere delen liggen naaldbossen en akkers, in de dalen graslanden en loofbossen. Ontdek de veelzijdigheid van de Oostereng via de vele fiets-, wandel en ruiterroutes. Ga op excursie met de boswachter. Of kom tot rust in een sfeervolle boswachterswoning midden in het bos.

In natuurinformatiecentrum De Beken komt u meer te weten over de Renkumse Poort, een ecologische verbindingszone tussen de Veluwe en de Rijn. Verder zijn er het hele jaar door wisselende exposities.
Het natuurinformatiecentrum ligt middenin de natuur. Buiten starten diverse wandel- en fietsroutes. De wandelroutes door het beekdal sluiten handig aan op andere routes, zodat u zelf een kortere of langere tocht in de omgeving kunt uitstippelen. Kijk voor gedetailleerde kaarten in het centrum.

Openingstijden

Het hele jaar door geopend:
- op wo en za van 13-16 uur
- op zo van 10-17 uur.
Toegang gratis.

Bereikbaarheid

  • Per openbaar vervoer:
    Het natuurinformatiecentrum is bereikbaar met lijn 50 van Connexxion NS-station Arnhem - busstation Wageningen. Vanaf bushalte Fluitersheuvel in Renkum is het nog 10 minuten lopen.
  • Per fiets:
    Fiets van knooppunt 81 naar knooppunt 82 of vice versa van het fietsroutenetwerk Veluwe en u komt langs het natuurinformatiecentrum.
  • Per auto of fiets:
    Neem vanaf de Bennekomseweg (N782 Renkum - Bennekom) de afslag bij de Nieuwe Keijenbergseweg. Na 200 meter ligt het natuurinformatiecentrum aan uw rechterhand.