Graf zu Ortenburg heet iedereen welkom

Helaas was Annie Scheijer-Pierik verhinderd. Daarvoor kwam in de plaats Tweede Kamerlid Hein Pieper (CDA), naar verluid het enige jagende kamerlid.

Het eerste exemplaar van " Pang, daar valt een schot" wordt door de schrijver aan Hein Pieper overhandigd.

Rob Borst, schrijver van " Het Edelhert, observeren en herkennen" overhandigde zijn nieuwste boek.

Hein Pieper ontvangt een drijversstok. Alhoewel dat voor een jager een overbodig attribuut is, komt de stok misschien in de Tweede Kamer toch nog van pas.

Tussendoor klinken de jachthoornblazers

Op de openingsavond van de tentoonstelling waren er 330 personen aanwezig.

Dit jaar is er een aparte ruimte voor alle geschoten reebokgeweien.

Helaas is dit hert met een rode punt voorzien, zijnde onjuist afschot. De schutter had het hert als 12 jaar aangesproken. De keuringscommissie beoordeelde dit hert echter als 10 jarig en had dus niet afgeschoten mogen worden.

Slagerij Gerrit Ter Weele & zn liet de bezoekers in ruime mate proeven van zijn vleeswaren, waardoor de koop snel gesloten kon worden.

Ook onjuist afschot.

En wederom onjuist afschot.

Niet alleen de getoonde geweien kregen aandacht, maar ook de collega's uit het veld konden zich verheugen op een weerzien.

De roofvogelshow verliep niet helemaal volgens planning: De arend had in de buurt een hoge boom opgezocht en zat daar prima. Uiteindelijk keerde de arend wel weer terug.

Gerrit_Jan Spek geeft uitleg over het aantal aanrijding met reeën.

Dit hert trok de aandacht van moeder en zoon. "Wat was hier gebeurd', vragen zij zich af. Dit hert is in de afzetting met stroomdraad van een maisperceel terecht gekomen. Het draad is om zijn gewei gedraaid en het hert heeft zich om een paal vastgelopen en van de stress en uitputting doodgegaan.

Pauline van der Putten beoordeeld de onderkaken van het gewei om een indruk te krijgen hoe oud het hert was.

Ben Ruijgrok wijst een biezonder eind aan, waar wij in het nederland geen officiële naam voor hebben: een winkel-end, zijnde een hoekend precies in de hoek. Het is geen oogtak en ook geen ijstak,

Die wil je in het bos niet frontaal tegenkomen!

Voor de kinderen zijn er in de Winkel van Vereniging Het Edelhert leuke spulletjes te vinden.

Meer in het zomernummer van Het Edelhert