Veluwe - Waterschap Veluwe heeft donderdag 26 augustus ‘s middags en ‘s avonds met man en macht gewerkt om de overvloedige regenval zo snel mogelijk af te voeren. De Veluwe behoorde deze dag tot de regio's die de meeste neerslag van Nederland kregen te verwerken. Via beken, sloten en weteringen is het water zo snel mogelijk uit het gebied gepompt door de gemalen die op volle toeren draaiden.

Deze watergangen vormen het natuurlijke stelsel waarlangs het water het gebied moet verlaten. Vooral na 16.00 uur raakte dit stelsel zo vol dat het niet alle neerslag kon afvoeren. Stuwen zijn omlaag gezet en waterschapsmedewerkers waren continu bezig verstoppingen van watergangen met meegevoerd vuil en takken op te ruimen. Zo werd het wegstromende water zo min mogelijk beperkt. Het waterschap ontving tientallen meldingen van wateroverlast in huizen en op wegen.

 

In een aantal gemeenten kon ook het gemeentelijk rioolstelsel de grote hoeveelheid neerslag niet meer aan. Daar traden riooloverstorten in werking. Het rioolwater in sloten en vijvers zorgde voor een extra belasting van de watergangen. Ook dit vroeg om extra inzet om het overstortwater veilig af te voeren.

Het logo van Waterschap Veluwe is een hertenkop met een watergewei. Het hert, is een bekend symbool voor de Veluwe. Aan een hert worden vaak positieve associaties gekoppeld: soepel, gevoelig, verfijnd, nobel, sociaal maar ook leiderschap. Het hert is gekoppeld aan het hart van het werk van Waterschap Veluwe, stromend water. Het vlak met aflopende lijn naast de hertenkop geeft aan dat het hert uitkijkt over de uitgestrekte Veluwe.

De huisstijl van Waterschap Veluwe bestaat uit twee kleuren, oranje en paars. Hiervoor is gekozen omdat het een warme kleurcombinatie is.