Groningen - Wildreflectoren zouden het aantal aanrijdingen met wild moeten doen verminderen. Niet in Groningen, de plaatsing van wildreflectoren op de weg tussen Vierhuizen en Lauwersoog lijkt een averechts effect te hebben. De spiegels zijn geplaatst om reeën af te schrikken, maar sinds de reflectoren langs de weg staan, zijn er meer dieren aangereden. Tussen september 2009, het moment waarop de reflectoren verschenen, en september 2010 steeg het aantal ongelukken met reewild van 10 naar 23.

Volgens de provincie Groningen staat één en ander los van elkaar. De manier waarop de dode reeën worden geteld, is verbeterd en dat heeft een hogere bodycount tot gevolg.   Zo zou de telling van aangereden reeën simpelweg zijn verbeterd, mede door de forse aandacht die de wildreflectoren afgelopen jaar hadden. Dergelijke ontmoetingen tussen dier en blik worden namelijk niet goed bijgehouden. De strenge winter 2009/2010 zou ook een rol hebben gespeeld. In tijden van voedselschaarste gaan reeën op zoek naar alternatieve voedselbronnen.

Een en ander noopt de provincie de proef een jaar te verlengen en intussen te kijken naar alternatieve wildweghouders als rasters. De beste methode wordt uiteindelijk ingezet op de gevaarlijkste wegen in de provincie wat betreft wildontmoetingen. Dat zijn de N976 tussen Sellingen en Ter Apel, de N366 tussen Nieuwe Pekela en Stadskanaal, de N860 (Dr. E.H. Ebelsweg) in Haren en de N361 tussen Vierhuizen en Lauwersoog.