Vorden - Afgelopen zaterdag ontving Tweede Kamerlid mevrouw Janneke Snijder-Hazelhoff uit handen van voorzitter Marien Greep het eerste exemplaar van "Reeën, toekomst in Nederland". De Algemene Ledenvergadering van het Vereniging Het Reewild, waarin tevens aandacht was voor het 60-jarig bestaan van de Vereniging, was een prima moment om dit boek te presenteren.

Aan de totstandkoming van het boek hebben meegewerkt als auteur en/of fotograaf, vlnr:

Hans Hoek, Roland Pelzer, Rob Borst, Jan van Haaften, Nanno Sieben, Rik Schoon, Gerrit Jan Spek, Bas Worm

In het boek wordt uitgebreid aandacht gegeven aan de huidige stand van zaken met de populaties reeën in Nederland. De Vereniging Het Reewild vindt het de hoogste tijd dat er in Nederland op een andere manier naar het ree wordt gekeken en dat er op een andere manier beheerd moet gaan worden. Hun grote aantallen en de wijze waarop ze nu beheerd worden veroorzaken namelijk grote problemen zoals veel aanrijdingen in het verkeer (10.000 per jaar), en schade aan bossen en tuinen.

U hebt als geïnteresseerde reeënliefhebber de gelegenheid dit boek te kopen via de webwinkel Vereniging Het Reewild. Het Reewild vraagt u zich aldaar te registreren en vooraf te betalen. Na ontvangst van de betaling wordt u het boek toegezonden. Er zijn, voor leden en mensen die zich bij deze gelegenheid aanmelden als lid, aanbiedingen.