Zweden - Dat het wild graag een appeltje lust is bekend. Dat het roodwild daar zelfs voor op de achterlopers gaat staan is ook niet ongebruikelijk. Maar deze elandkoe nabij het Zweedse Särö ten zuiden van de stad Göteborg, maakt het wel heel erg bont. Om bij de hooghangende appels te komen, klom hij daadwerkelijk de boom in om bij zijn geliefde lekkernij te komen.

Per Johansson hoorde 's nachts een dier flink lawaai en geloei en ging op onderrzoek uit. In de tuin van zijn buurman trok hij een wild spartelende eland aan in een appelboom met nog maar één been aan de grond.  De gealarmeerde politie stuurde er vervolgens een jager op af.  Die wilde het dier echter niet doden en men begon takken af te zagen om zodoende het dier te bevrijden. Omdat de eland tussen de takken in geklemd zat, gaf dat nog niet het gewenste resultaat. Een kraan van de brandweer moest er aan te pas komen om de eland uit de boom te bevrijden. Door de takken van de boom te buigen kon hij zachtjes op de grond vallen en zijn roos uitslapen . De eland had slechts lichte verwondingen. De volgende dag werd het dier rustend in dezelfde tuin wederom gezien en bleek niets nadeligs aan het avontuur over gehouden te hebben.

Eerder was de eland al in woonwijk in Särö ten zuiden van Göteborg gespot en men meende dat hij ziek, dronken of flink dom was om daar rond te zwalken. De eland bleek toen al van gistende appels gegeten te hebben.  En als je dronken bent, doe soms je rare dingen, bleek later op de avond. Elanden zijn dol op appels en kunnen de overrijpe appels al van grote afstand ruiken en geven vaker overlast.