Hoge Veluwe - Ook nadat de appeltjes gevoerd werden door de jachtopzichter van de Hoge Veluwe was er weinig bronstbeleving aan de Wildbaanweg. Het publiek wist dat ook, want het was op deze zaterdag minder druk dan vorig jaar. Maar dat kan zo weer anders zijn, maar vanmiddag niet.  Er kwam weliswaar vlot na het voeren een kapitaal hert aan. Die hield het echter ook snel voor gezien en ging er een drafje vandoor naar de naastgelegen wildakker.  Daar stonden wel enkele stuks kaalwild en enkele herten veraf in de dekking, maar zonder enig spektakel.

Reemsterdennen

Anders was dat in de Reemsterdennen. Een plek die als bronstplek steeds belangrijker wordt. Slechts een vijftiental liefhebbers hebben die plek ook ontdekt en werder getracteerd op actie.

Eerst kwam er een klein roedeltje kaalwild uit de dekking, gevolg door een groot hert met witte geweipunten. Bij het passeren van de poel voor de Vip-hut was het gewei geheel zwart, nadat het hert even geroerd had in de modder. Hij kwam helemaal in de stemming nadat er nog 15 stuk kaalwild in zijn kielzog de bosrand uitkwam. Maar waar een teleurstelling: er hobbelde een hert achter aan. In een flinke draf rende hij eropaf. De laatste 150 meter in gestrekte galop en hij joeg het hert al burlend nog 300 meter achterna. "Die komt niet meer terug". zal hij gedacht hebben. Ondertussen kwam echter wel een groot hert uit de dekking. Al het tumult moet zijn aandacht getrokken hebben en voegde zich snel bij de 15 stuks kaalwild. Tja, je moet blijven opletten en zowel als hert als toeschouwer.