Vereniging het Edelhert op Beleef Landleven dagen, 5, 6 & 7 september

Op de prachtige locatie van het Openluchtmuseum in Arnhem organiseerde Reed Business Media, uitgever van het mooie blad Landleven een 3 daagse buitendag. Naast veel commerciële bedrijven waren er ook diverse non profit organisaties uitgenodigd, waaronder VhE.
Met volle bezetting zijn wij er naar toe gegaan en hebben tussen o.a. de mandenvlechters, ploegende Zeeuwse trekpaarden, buitenhaarden en geitenkaasfirma’s onze hertenboodschap kunnen overbrengen.

Doordat we, op verzoek veel ruimte ter beschikking kregen konden de educatiegroep, excursieploeg en rastervrijwilligers ieder hun eigen programma presenteren.
Drie dagen lang bracht de rondrijdende, elektrische tram ons zo’n 500 bezoekers per dag, waarvoor de winkel weer erg veel leuke producten in de aanbieding had.
De vertrekkende bezoekers konden bij het verlaten van de stand nog even het gewicht raden van twee afworpstangen van een edelhert. Voor 1 euro sponsering werd door zo’n 440 bezoekers spontaan gebruik gemaakt. Het was leuk te zien hoe deelnemers van alle leeftijden deze taak zeer serieus oppakte en vaak zich verbaasde over het gewicht wat het mannetjes hert op zijn hoofd heeft.  Tevens ook grote bewondering voor het edelhert als men te horen kreeg dat dit gewei ieder jaar weer wordt afgeworpen en opnieuw aangroeit.


Zondag om 17.00 uur zijn beide stangen gewogen en zal later via de website bekend worden gemaakt wie de mooie huid van een damhert, gesponsord door MATA kunststoffen thuis gestuurd krijgt. Ook de andere prijzen, zoals de Wildobservatie-atlassen en de Dama Dama boeken worden in de loop van de komende week toegestuurd.


Het gewicht van beide afworpstangen is 5.3 Kg
Dank aan de directie van Landleven voor de plezierige manier van communicatie en de uitstekende organisatie.


Bekendmaking van de winnaars van het gewichtschatten van de afworpstangen van een edelhert
Omdat er meerdere deelnemers het juiste gewicht hebben geschat is d.m.v. loting bepaald dat de winnaar van de 1e  prijs, de damherthuid is geworden:
Siem Roest
Voor de 2e t/m de 10e prijs, een wildobservatieatlas komen in aanmerking:
Maaike Hortsen
K. van Barneveld
Saskia Bom
Jan Kloesterboer
Maarten Vos
Nathalie Terpstra
Mark van Rijn
A.Scargo
P. Kock

Voor de 11e t/m 26e prijs, het boekje Dama Dama komen in aanmerking:
E. Beeuwues
A. Sanders
E. Burgers
Aly Bulthuis
Wim Elerie
Harco van den Zouwen
Gerben Rona
Ria Soesman
Niels Waaijenberg
Freer de Freques
Mariska Moerman
Bevery Deutz
J. Beckhuijzen
T. Verbeten
J. Spec

Alle prijswinnaars dank voor deze spontane sponsoring en veel plezier met de prijs! De prijzen worden eind week 37 naar het opgegeven adres gestuurd.