Door de zeer milde winters, blijven teken lang actief en breiden de tekengebieden zich ook steeds meer uit over heel Nederland, er vinden jaarlijks meer dan 1,5 miljoen tekenbeten plaats, waarbij meer dan 30.000 mensen geïnfecteerd raken met de Ziekte van Lyme! Als je er snel bij bent is de Ziekte van Lyme goed te behandelen met antibiotica, maar de huidige standaardtesten zijn vroeg in het ziekteproces niet gevoelig genoeg om de Ziekte van Lyme te kunnen aantonen. Hierdoor duurt de diagnose te lang en gaat er kostbare tijd verloren.

InnatOss laboratories werkt aan een nieuwere en snellere methode om zo eerdere en accurate diagnostiek bij de Ziekte van Lyme mogelijk te maken. Zij hebben een test ontwikkeld waarbij zij gebruik maken van de nieuwste onderzoekstechnologie namelijk onderzoek naar T-cellen in het bloed. Momenteel loopt er een wetenschappelijke studie met hun test om zo te bewijzen dat die onderzoeksmethode ook echt werkt bij de diagnose van de Ziekte van Lyme.

Voor hun studie zijn zij dan ook weer vanaf april op zoek naar mensen die net gebeten zijn door een teek en bloed willen afstaan, hieronder staat beschreven waar je op moet letten bij een tekenbeet wat je WEL en NIET moet doen en als je interesse hebt dan je je vrijwillig voor onze studie kunt aanmelden.