Grofwildcertificering 1

De korte grofwildcursus van voorjaar 2016 is donderdagavond met een certificaat afgesloten. De cursus die gegevens werd door Rob Schuitemaker van stichting natuurvoorlichting veluwe. Er zijn verschillende onderwerpen behandeld: edelhert, damhert, ree, wild zwijn en moeflon. En van al deze de historie en voorkomen, de biologie en leefwijze, leeftijdsbepaling, het gewei, sporen en herkenning in het veld.

grofwilcursus 12

Zo'n vierentwintig cursisten hebben de cursus gevolgd. Bij de cursus horen nog twee excursies (veldlessen) in verschillende gebieden van de Veluwe en daarnaast is er nog een mogelijkheid op een eigen gekozen tijdstip met genodigden gebruik te maken van een wildobservatieplaats in de buurt van Elspeet aan de rand van het Kroondomein.

Inmiddels loopt het aantal aanmeldingen voor de volgende korte grofwildcursus al weer aardig. Voor liefhebbers die daar bij willen zijn is het zaak zich snel aan te melden. Zodra het minimumaantal is behaald zal de cursus worden gehouden.

De cursus is voor leden en niet leden. Kosten bedragen 225,- voor leden en 255,- voor niet leden. Niet leden zijn tevens lid voor een jaar. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij info@hetedelhert.nl