foto uitleg in het bos kln

Op vrijdagavond 20 mei was de laatste bijeenkomst van de korte grofwildcursus. De cursisten waren uitgenodigd voor een excursie in het Elspeter bos. Cursusleider Schuitemaker heeft tijdens een excursie uitgelegd hoe de staat van het bosgebied momenteel is en hoe het beheer wordt vormgegeven. Na een mooie wandeling kwamen we aan op een wildobservatieplaats in het gebied. Deze observatieplaats is van Centrum Natuurvoorlichting Veluwe waar Schuitemaker directeur/coördinator van is.

Bij aankomst bij het observatieplaats waren een paar damherten zichtbaar, deze namen echter de lopers zodra ze de groep excursiegangers ontwaarden. Wel was er goed een rotte wilde zwijnen te zien.

  HdB Foto 9473 I    foto HdB zwijnen close kln  

 

Twee zeugen met samen veertien frislingen en daarnaast een paar overlopers. Het was een prachtig gezicht. De groep heeft er lange tijd van genoten. De foto's van de zwijnen zijn van Hans de Bruin.

    foto cursisten kijken kln

Er wordt opnieuw een korte grofwildcursus gehouden. De eerste tien aanmeldingen zijn er inmiddels. Als er een minimum aantal aanmeldingen is wordt er bepaald wanneer de volgende korte cursus over grofwild zal worden gehouden. Als u interesse heeft meldt u dan aan. De cursus is voor leden en niet leden. Kosten bedragen 225,- voor leden en 255,- voor niet leden. Niet leden zijn tevens lid voor een jaar. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij info@hetedelhert.nl.