raster 1

Zaterdag 19 november werd er weer gerasterd op de Veluwe. Dit keer een dubbele klus voor GLK. We verzamelden ons op een P-plaats aan het Engelanderholt. Met een vieze wind en wat miezer was het daar niet aangenaam. Dus snel naar de eerste werkplek waar we het raster om een weide bij een woning beveiligd hebben.

raster 2

Hier waren de laatste twee jaar twee kalveren omgekomen en ook een paar uit het raster gehaald die het nog konden navertellen (in roodwildtaal natuurlijk).

raster 3

Wellicht door het wat schrale weer zat het tempo er goed in, zodat we na een uur al op weg gingen naar de tweede locatie: de Schaapskooi in de Loenermark. De trektocht daar naartoe en de gezellige koffie maakte dat we pas rond half 12 echt weer aan de slag waren met het beveiligen van delen van het raster om de schaapskooi en de naastgelegen weide. Inmiddels kwam de zon door, hetgeen een prachtig effect had op de herfsttinten rond de weide. Tijdens de lunch, die plaats vond in de bezoekersruimte van een geheel nieuwe schaapskooi, gaf onze gastheer Arjen van Knapen een enthousiaste uitleg over het beheer van GLK in de Loenermark en de historie en het beheer van de schaapskudde.

raster 6

Na de soep, die aangeblazen werd door Sabbeth en Erik werd het beveiligingsklusje in zonnige sferen afgerond. 

raster 5

Aan het "ordenen" van de spandraad in het resterende deel van het raster kwamen we niet meer toe. Dat zal een keer met een klein ploegje opgepakt worden. Tegen 14 uur vertrokken de laatste rasteraars op weg naar huis.