19 juli 2007 Een bijzondere dag op Terlet

Eind vorig jaar hebben we een begin gemaakt met het beveiligen van het raster om het zweefvlieg-terrein Terlet. Een klus van in het totaal 5 km vergt wel een paar zaterdagen.
Vandaag waren we met de rasterploeg weer welkom op Terlet om verder te gaan met de klus. We waren om 9.00 uur welkom en de koffie zou klaar staan.

Image

Die oproep was niet aan dovemans oren gericht. Zeker 35 rasterachtigen hadden zich rond 9 uur verzameld in de Thermiekbel op Terlet. Hier stond niet alleen de koffie klaar. Er was voor deze speciale gelegenheid ook een heerlijke appelpunt bij. Waarom speciaal?
De beide ritselaars van de rasterploeg, Henk en Gerard , hadden een lid van onze vereniging zo enthousiast gekregen om de ons te sponsoren door goede werkkleding en prima gereedschap te geven. Voor de uitreiking van de spullen waren naast natuurlijk de sponsor ook 2 leden van het dagelijks bestuur aanwezig. We moesten echter even geduld hebben met dit officieel gedeelte. Er werd vanuit het restaurant een flink roedel herten waargenomen op het zweefvliegveld. En daar ging onze sponsor, Andy van Ommeren, meteen naar toe. Hij is een verwoed fotograaf, die veel in deze omgeving vertoeft en hij wilde dit roedel graag even van dichterbij bekijken..
Nadat het roodwild rustig de dekking in was getrokken kwam Andy terug en kon de uitreiking beginnen. Gerrit Kamp richtte in zijn speech een warm dankwoord aan Andy van Ommeren, waarna Andy de hoop uitsprak dat wij als rasteraars nog lang door zouden gaan met dit goede werk.

Image

Image

Uitgerust met goed gereedschap en in de mooie bodywarmer met verenigingslogo op de achterkant trokken we uiteindelijk het veld in op weg naar de klus. De bodywarmer ging bij de meeste al snel uit, want het was prima weer geworden. En dat na al die dagen met (veel) regen.

Image

Onze gastheren, Timmermans en Evertse hadden weer kunnen regelen dat een flink deel van het te beveiligen raster vrij gemaakt was van boom struik en onkruid en dat slechte palen vervangen waren. Dit maakte de klus gemakkelijker. Dat was maar goed ook, want het raster zelf was een soort combiraster. Aan de ene kant zaten 5 draden, die dienst deden als Hooglanderraster aan de ander kant van de paal zat het zwartwildraster. Dat vergde meer kunst- en vouwwerk van de uitrolploeg.
Het ging er weer gezellig aan toe. Er werd flink doorgewerkt en stevig bijgepraat.

Image

Image

Na ruim een uur was al bijna 500 meter beveiligd en was het tijd voor de koffie. Die werd weer keurig verzorgd door onze gastheer Timmermans.

Image

Na de koffie werd de draad weer opgepakt en tegen lunchtijd was er weer een 500 meter afgerond. Teruglopend naar de Thermiekbel om de inwendig mens weer te versterken werd ook de kans benut om zo’n zweefvliegtuig eens nader te bekijken.

Image

Na een lekkere kop goulashsoep en een paar broodjes werden we weer opgetrommeld door Henk. Er wachtte nog een stukje. Nadat we weer goed 400 meter op hadden zitten was het inmiddels tegen drieen gelopen. Een moment waarop een aantal toch huiswaarts wilde keren. Dus een goed moment om het voor gezien te houden, ondanks dat nog 5 rollen klaar lagen om uitgerold te worden. Snel het inmiddels al los gemaakte gaas weer provisorisch vast te slaan en de dag af te sluiten met een hapje en een drankje. Dit keer ook weer gezellig midden in het veld.

Image

Image

Er werden weer vele (veld)ervaring uitgewisseld, maar ook enkele stevige bomen opgezet. Onze Jos had echter wel wat anders aan zijn hoofd. Hij was al snel weer in rookwolken gehuld.

Image

Zo kwam er in vakantiesfeer weer een einde aan deze mooie dag op Terlet.

Foto’s van Ien, Hélène, Renée en Piet