De zomer BBQ midden in de bossen bij Hoenderloo

Image

De zomerBBQ vond dit jaar plaats op een schitterende locatie midden in het terrein van SBB bij Hoenderloo. Het verzamelpunt was bij het wildrooster, een paar honderd meter van de grote weg. De locatie voor de BBQ lag nog verder het bos in.  Het verzamelpunt was meteen het startpunt van de rasterklus, want we moesten natuurlijk eerst de kost verdienen.
Één van de “cateraars” was echter doorgereden naar de BBQ-locatie om de zaak te verkennen. Hij bleef te lang weg, waardoor de welkomskoffie dit keer zonder de bekende koek genuttigd moest worden. Dat leverde natuurlijk wel wat commentaar op. Maar zonder die koeken verliep de klus goed. Het eerste stuk was aardig vrij van takken en bomen, maar des te verder we kwamen des te meer zooi er over het raster lag.

Image

Het vergde enig werkoverleg en de nodige zweetdruppels om het raster vrij te krijgen. Het werk vorderde ondanks dat toch weer voorspoedig.

Image

Wellicht kwam dat door het goede gesponsorde gereedschap en de dito kleding. Er stonden zodoende heel wat VeluwsHert-logo’s langs het raster te werken.

Image

Na een dik uur klussen werd de koffie weer keurig bezorgd in het veld. Nou ja keurig, een koffiekan had flink gelekt in de bak met suiker- en melkpoederzakjes. Was een lekkere smeerboel geworden. De resterende koffie en thee smaakte goed. Zeker daar de koeken er nu wel bij waren.

Image

Na de koffie toog het merendeel weer de bossage in om de klus af te ronden. Het gaas werd door het duo Peter en Jan driftig afgerold, want ze wilde snel naar de BBQ.

Image

Een paar rasteraars waren al naar de locatie gereden om zaken voor te bereiden. De ruimte binen en ook buiten werd ingericht, het drinken en het wegwerpservies werd uitgestald. Ook werd door Helene een frisse fruitsalade gefabriceerd.

Image

Voordat de echte cateraar met de BBQ en het vlees er was druppelde de rest van de ploeg al binnen.  Ze hadden dus echt tempo gemaakt met dat laatste stuk  raster. Het wachten op de warme hap was geen straf. Het was mooi weer, het drinken was er al wel en de stoelen en banken stonden buiten. Het was al snel een geanimeerd geheel. Toen de cateraar eindelijk arriveerde  waren er vele handen om de zaken op te zetten.  Naast een BBQ was er ook een zeer grote pan.

Image

Image

Image

Beide apparaten werken op gas, dus het vlees kon er snel op. En het was prima vlees en ook de salades en de fruitsalade vonden flink aftrek. Het was even aanmerkelijk stiller in het bos, want men stilde de eerste trek. Daarna zakte het (eet)tempo iets en nam het volume weer toe. Zeker rond de beide bakplaatsen was het een gezellige drukte.

Tijdens de BBQ riep Piet de beide regelaars Henk en Gerard naar voren.. Meestal gebruiken  Henk en Gerard de BBQ om een paar mensen te bedanken. Dit keer waren de rollen omgedraaid. Namens de rasterploeg sprak Piet een dankwoordje. Hoewel we dit werk voor het (rood)wild doen is het toch prettig dat het ons bij dat klussen dankzij H&G aan niets ontbreekt. Behalve een attentie voor beide heren was er ook een bloemetje voor hun echtgenotes. Ze waren duidelijk aangenaam verrast door dit gebaar van de groep.

Image

Na dit intermezzo werd er nog gezellig nagetafeld en rond 15.00 uur  vertrokken de eersten weer huiswaarts.

Het was een uiterst geslaagde dag met een prima verzorgde BBQ door de zelfslachtende slager uit Oene en de drie “cateraars” van de rasterploeg.   

Foto’s van Ien, Natasja, Jos, Gerard en Piet.