Rasteren 20 oktober Boswachterij Ugchelen-Hoendeloo

Image

De zon scheen uitbundig over de bevroren weilanden en heidevelden, het was dan ook al genieten van de natuur op de heenreis naar Hoenderloo, de rasterlocatie voor vandaag.

Image

Vandaag pakten we de draad weer op, waar de rasterploeg in augustus gestopt was. Dit keer verzamelden we bij de schuur en hadden we een wandelingetje naar het beginpunt. De zonnestralen schenen sfeervol in het bos. Het bos was echt herfst in het bos met zijn prachtige kleuren en paddestoelen.

Image

Image

Het loshalen van de krammen, het uitrollen van het gaas en het vastmaken van het gaas liep weer op rolletjes. Na 2 uur werken was iedereen dan ook hard toe aan de koffie.

 

Image

Eén van de rasteraars wist te vertellen dat de daar wonende boswachter/jachtopzichter een paar prachtige afworpstangen had, hij had ze kort ervoor laten zien. Hij liep nog buiten, dus dat was even buurten en de afworpstangen bewonderen. Echt gigantisch, deze 27 ender!

Image

Na de koffie nog een goed uurtje doorgewerkt en toen op weg naar de warme soep. Bij de schuur werden de banken meteen buiten in de zon gezet. Ondanks het feit dat Piet eerder terug was gegaan om de soep op te warmen, moesten we nog even geduld hebben. De gasfles bleek leeg te zijn. Maar geen nood aan de man: de houtkachel werd harder opgestookt. De kachelpijp kleurde blauw van de hitte en even later konden wij genieten van authentiek houtgestookte tomatensoep. En in de tussentijd genoten wij in de zon van de Jachtbitter, onze boterhammen en het bijpraten.

Image

Image

Het was na de lunchpauze in de zon, met een warme kop soep, een borreltje en een volle maag wel weer even op gang komen. Maar het ritme zat er al weer snel in en tegen half drie was het gaas (25 rollen) op. Dit keer hebben we daarmee 1250 m gerasterd. Er ligt nu nog een kleine 300 m voor een volgende keer op deze locatie en nog meer meters elders binnen de boswachterij Ugchelen Hoenderloo.

Image

Na een goed uurtje nagenieten in de zon met een hapje en een drankje, ging een ieder weer huiswaarts. De warmte had overigens niet alleen ons opgewarmd, ook een teek was door de warmte weer actief geworden en kroop nog actief rond.

Image

Image

Image

Image

De fotos zijn van Piet Bloemerts, Gerard Slijkhuis en Margriet Montizaan