De klus bij SBB in Hoenderloo geklaard

Op zaterdag 16 februari waren we weer welkom bij SBB nabij Hoenderloo. Het afgelopen jaar waren we daar met een klus voor het beveiligen van een flink stuk raster gestart. Nu resteerden er nog 3 verspreid liggen stukjes om te beveiligen met een manchet van fijnmazig gaas.
Volgens de uitnodiging van Henk waren we om 9.00 uur welkom. Dat houdt in velen al ruim voor dat tijdstip aanwezig waren om bij te praten onder het genot van een bakje koffie(of thee) met een koek erbij. Dat laatste mag de catering niet vergeten anders horen ze dat de hele dag. Het bijpraten en koffiedrinken kon vandaag prima buiten. Het was wel erg fris, nog onder nul, maar wel lekker zonnig

Image

Die koude was zeker het eerste uur van het rasteren nog wel merkbaar, doch daarna  waren de meeste warmgedraaid en gingen de jassen los en de mutsen/petten af.

Image

Het raster was dit keer niet gehele vrijgemaakt, maar we hadden van onze gastheer Jan goed gereedschap meegekregen, dus er werd driftig gezaagd en geknipt.

Image

Daar we niet met aangenomen werk bezig zijn, is er altijd wel tijd voor een praatje tussen door. En dat maakt het ook zo gezellig.

Image

Een onderdeel  van de werkzaamheden vormt het afrollen van het gaas over het te beveiligen raster. Jan en Peter zijn daarin gespecialiseerd, doch wat te doen als één van beiden verhinderd is? Dan zoek je een ander maatje. Jan was dit keer zeer te spreken over zijn charmante maat. Over haar kundigheid voor de klus sprak hij in eerste instantie niet, doch naar bij navraag vernam ik dat hij daar ook goed over te spreken was.

Image

Rond 11 uur hadden we wel zin in koffie, maar we misten nog een aantal mede-rasterachtigen, die een klein klusje elders af zouden ronden. Toen die eindelijk boven water waren moest er eerst nog een stukje gereden worden naar het laatste stukje van de klus. De route ernaar toe ging over een ruiger bospad dan was voorzien, waardoor er meer gevraagd werd van bestuurders en.auto’s.  Rond half 12 waren dan ter plekke en konden we aan de koffie.

Image

Dat het binddraad ook voor andere doelen gebruikt kan worden toont de volgende foto. Als hondenriem voldoet het ook goed.

Foto 3114

Na nog een uurtje werken zat het er voor het merendeel van de groep op. Met een “man” of 5 werd het laatste rolletje gaas nog op het laatste stukje raster aangebracht. De rest gong op weg naar het verzamelpunt alwaar de soep op hun stond te wachten.

Natuurlijk werd er weer druk bijgepraat, maar voor sommigen was het ook een moment van overpeinzing of om het werk te evalueren. Andere namen een slokje om weer op temperatuur te komen, want het was toch wel fris geweest

Image

Image

Na de lunch zat het erop. We hopen dat we in deze omgeving weer eens aan de slag kunnen, want de verzorging door Jan Boterman is prima en ook het verzamelpunt is uit de kunst. De eerste ideeën voor een vervolgklus zijn al geopperd. We wachten af.

Foto’s van Gerard, Ineke en Piet