Hoenderloo, Raster om de jonge aanplant verwijderen.

Het was weer goed toeven in de omgeving van het mooie Hoenderloo zaterdag 21 juni.

Zo rond de klok van negen kwamen de eerste rasteraars ter plekke voor koffie en een koek bij een zonovergoten Dabbelo.

Image

De zon en de prachtige vingerhoedskruiden maakten dat menig fotograaf de camera ter hand nam en er lustig op los fotografeerde.

Image

Image

Tijdens de koffie ontstond een ware ruilbeurs voor de verstrekte broeken, zodat onderling geregeld werd dat ieder een broek had welke hem paste.

Na de nodige instructies van Henk Ruiterkamp, die na afwezigheid gelukkig ook weer van de partij was, togen we naar de percelen waar de jonge aanplant moest worden ontdaan van de beschermingskokers die de boompjes beschermen tegen de altijd vraatlustige herten en reeën.

Image

Image

Image

Al snel kwamen, ondanks de zeer dichte begroeiing de eerste kokers en palen  richting de weg.

Het heerlijke warme weer maakte dat de monden snel droog werden wat door de perfecte verzorging door staatsbosbeheer werd ondervangen met koffie en thee rond een uur of elf.

Image

Ondanks dat we er niet zo'n hele lange dag van zouden maken bleek maar weer eens te meer dat vele handen licht werk maken gezien de hoeveelheid raster die uit het bos werd gesleept!

Image

Voldaan van de noeste arbeid die verricht was, werd het de hoogste tijd voor soep, een broodje en wat te drinken bij Dabbelo.

Image

Terwijl iedereen de laatste natuurervaringen met elkaar deelde werd er genoten van de heerlijke soep.

Image

Image

Volgende maand wordt er niet gerasterd maar is de barbecue. Hoe die dag eruit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk, dat wachten we af.........

Image

Tekst: Ruud van Halsema.

Foto's: Jos, Gerard, Jean Jacques en Ineke.