Epe - De ALV van 2009 werd gehouden, zoals de laatste twee jaar, in de Ossenstal midden in de bossen van Eperholt.

De jachthoornblazers Het Aardhuis verwelkomen traditiegetrouw de leden met enkele nummers uit hun repertoir.

Onze voorzitter Philip Salm doorloopt het huishoudelijke deel van de ALV


Renée Willemse termijn van 4 jaar als secretaris zit er op en ontvangt naast onze dank als aandenken een passende beeldje.

Natasja Menses wordt gekozen tot nieuwe secretaris voor de komende vier jaar. Natasja heeft een opleiding dierenarts-assistente en bijna haar studie afgerond als docente biologie. Daarnaast is zij reeds actief in o.a. de rasterploeg en in de educatiecommissie.

Rob Schuitemaker gaf aan dat de twee eerdere ereleden naast Dick van den Hoorn de heren Maliepaard en Schuitemaker waren.
De heer Jansen vroeg zich af of de vereniging betrokken is bij de ontwikkelingpoorten, zoals de Havikerpoort.          
Jan van Haaften had naast enkele opmerkingen over het verhaal van Leo Reyrink, dat het Jachtmuseum de moeite waard is om donateur van te worden.Emmy van Willigen had nog wat vragen voor Bas over de herten in Twente
Bas Worm gaf aan Emmy de benodigde antwoorden te verstrekken.Marius Greep vroeg zich af of er in het nieuwe hertengebied Maas-Swalm-Nette beheerd ging worden en of de hertenstand niet de reeénstand zou doen verminderen


Brigitte Geudeke, coördinator van de Educatiecommissie, deed een oproep voor nog enkele extra leden in deze werkgroep.

Het verenigingsvaandel overgedragen aan Baron van Verschuer, voorzitter van Stichting Nederlands Jachtmuseum.  Zie hier voor meer.

Vervolgens genoten we van een heerlijk lunchbuffet.

Secretaris Leo Reyrink van het Grenspark Maas-Swalm-Nette en tevens projectleider van het grensoverschrijdend edelhertenprojecteen hield na de lunch een presentatie gehouden over de verregaande plannen om in grensoverschrijdend natuurgebied De Meinweg een proef te doen met de herintroductie van edelherten. De Natuurwerkgroep wil 25 dieren uitzetten.

klik hier voor meer hierover.

Rob Schuitemaker en Ger Verwoerd leidden ons door het Eperholt gedurende een korte wandeling. "Dit gebied bestond uit heide, de Woldbwergheide. Begin 20e eeuw is doorbebosing de in stand gehouden hei minder dan 10Ha. Nieuwe inzichtenhebben ons laten zien dat de linde van onschatbare waarde isvoor het bos. Door de capaciteit om kalk uit de lagere bodemlagen te onttrekken is de linde door het afgevallen blad in staat de zuurtegraad van de humusbodem te verlagen. Nu blijven het eikenblad jarenlang, soms tientallen jaren, onverteerd op de bodem liggen en verhinderen nu natuurlijke omzetting van de aanwezige voedingstoffen."