De Steeg - Zaterdag 18 juli moesten we het karwei afmaken dat we enthousiast zijn begonnen in juni. Verzamelen dus in alle vroegte op het parkeerterrein bij de Lappendeken. Het weer werkte niet mee; miezel-  en  motregen, maar de temperatuur was goed.

Na de koffie, met de onvervalste koeken erbij, gingen we aan de slag.

Het was weer ouderwets aanpakken en doorwerken. Echter, sommigen waren iets te enthousiast en hadden het raster te drastisch verlaagd, waarop Arjen uitriep: “Nou, dat is een mooie insprong voor kalveren!!!”  Ja, het is maar hoe je het bekijkt.

Iedereen weet weer wat zijn taak is en ome Cor buigt zich over het afgeknipte raster en rolt dit vakkundig opDe stemming zit er weer goed in deze dag en gewillig wordt er voor de foto geposeerd.

Als het raster verlaagd is wordt er een nieuwe draad uitgerol...

en bevestigd....Als laatste wordt de draad gespannen door sterke mannen.Hard genoeg gewerkt en tijd voor koffie en de sociale contacten, heel noodzakelijk!!

Aangezien de groep vandaag uit 30 personen bestaat en er dus aardig wat liters soep genuttigd zullen worden, hebben de cateraars ruim de tijd nodig om de soep aan de kook te krijgen, dus zij gaan na de koffie aan de slag. De “veldkeuken” bestaat dit keer uit een cirkel met keien en houten banken en……….een gat in het dak. Zolang het niet hard regent is dit geen probleem.

Maar de weergoden zijn ons niet gunstig gezind; dus wordt er een creatieve oplossing bedacht en het gat afgedekt met een paraplu met verzwaring; tja een rasteraar geeft zich niet zo gauw gewonnen!Ondertussen is het werk aan het raster klaar en vertrekt de groep naar 2 stukjes raster bij de Carolinahoeve, die nog onder handen genomen moeten worden. Voor de lunch is al het werk gedaan en wordt de dag genoeglijk afgesloten met warme soep,  hapje, drankje en niet te vergeten een babbel.