Rheden - Vandaag verzamelen wij bij de fam. Van der Does te Rheden. Omdat het Nederlands elftal vanmiddag moet spelen starten we 9:00 uur en is besloten deze dag af te sluiten om ca. 13:00 uur zodat, degene die dat wil, het voetballen nog kan zien.

De ontvangst bij Dhr. en Mevr. van der Does was zéér hartelijk,de koffie stond al klaar.

Ondanks het weer,voor de tijd van het jaar regenachtig en koud ca.15º. zijn er toch 25 rasteraars gekomen. Toen iedereen zo’n beetje gearriveerd is,dit keer zonder broodtrommel,want de lunch zal worden verzorgd door de fam. van der Does, heet Henk ons welkom en deelt het werk in..

Dit keer hebben we twee werkplekken,een deel gaat naar Coldenhove waar we een paar maanden terug een deel van een raster verwijderd hadden. Het resterende deel van de palen moet nog verwijderd worden. Tonny Sterenberg en Rein Knol zijn hier al om 9.00 uur begonnen. Ze vonden het zonde om eerst verder de Veluwe af te zakken om koffie te drinken, dus meteen maar aan de slag . Dan zijn ze op tijd weer thuis voor het voetballen. Als de rest arriveert is bijna de helft van de klus al geklaard. Met name de vastzittende palen hebben ze voor de rest over gelaten. Gelukkig heeft Johan zijn 4wieldrive Toyota en een lange riem bij zich, zodat de lastige jongens er ook zo uit zijn.

De palen worden meteen ingeladen in de aanhanger en afgevoerd naar het depot van Natuurmonumenten. Opgeruimd staat netjes.

De andere klus is voor ons een “makkie”:  ca. 600 meter goed vrijstaand zwartwildkerend raster beveiligen met een manchet op het terrein van de  fam. van der Does. Hierin is vorig jaar een hinde omgekomen en dit voorjaar een hertenkalf.

Deze klus wordt dan ook onder toeziend oog van Ton Hekelaar en met hand en spandiensten van Dhr. Van der Does in een ijltempo geklaard.

De ploeg die bij Coldenhove aan het werk was komt ons op het einde van de klus nog even “helpen” met het verwijderen van een konijnenraster.

Daarna gaan we op naar de lunch, welke op een zeer perfecte manier door mevrouw van der Does is verzorgd, bijgestaan door “onze” Kees, kompleet met verse aardbeien en een heerlijke soep met veel balletjes en smakelijke broodjes.

Zittend op het terras en genietend van een fantastisch  uitzicht wordt er tijdens de lunch natuurlijk flink nagepraat. Als Henk het woord neemt om onze gastheer en gastvrouw te bedanken verteld hij ons ook dat er een mail is binnen gekomen van Gerard,waarin deze aangeeft dat begin deze week

een ICD bij hem is geplaatst. Hij voelt zich op dit moment goed en hoopt over een aantal maanden weer auto te mogen rijden.

Enkele van de rasteraars waren weer naar Polen geweest. Foto’s van de reis zijn bekeken totdat de accu van de laptop, veel te snel, leeg was.

Tegen 13:00 uur nemen we afscheid van Dhr. en Mevr. van der Does en gaat iedereen na een vruchtbare dag weer tevreden naar huis.