Het raster rond de schapenweide is bijna vernieuwd en beveiligd.

Op 16 juli stond de derde werkdag voor het vernieuwen en beveiligen van de weide voor de Elspeter schaapskudde op het programma . De opkomst rond 9 uur was met circa 30 rasterachtigen boven verwachting groot. Dat kwam goed uit want er diende flink wat werk verricht te worden om de klus vandaag af te ronden. We togen met het bekende enthousiasme met 3 ploegen aan de gang.

 

foto_1

Voor het verplaatsen van het hek was groot materieel nodig. Dat verliep prima.

foto_2

Ook het transport van de nieuwe palen verliep dankzij Herman , die als co-pilot de kortste route en de obstakels aangaf, prima.

foto_3

Bij groep 3, die het tussenraster moest voorzien van een spandraad en een manchet, bleek al snel dat niet al het benodigde materiaal op de werkplek was gearriveerd. De “koeriersdienst “ was waarschijnlijk verdwaald in de omliggende bossen. Toen de spullen er waren bleek dat er toch diverse manieren waren om de bovenste spandraad aan te brengen. Vaak komt er iets goeds of lekkers uit als je gaat mixen. Maar de mix van 3 werkwijzen leverde geen verbetering op. Ook het afrollen van de rol met spandraad verliep niet geheel volgens plan, maar leverde wel een mooi kunstwerk van krullen en bogen met draad op.

foto_4

foto_5

Kortom het was al snel duidelijk dat we vandaag de klus niet zouden klaren. Zeker toen bij het spannen van het gaas voor het vervangende raster een toch vakkundig geknoopte las bezweek onder de grote trekkracht van het kraantje.

foto_6

De herkansing voor het gaas spannen leverde wel het gewenste resultaat op. Hierna werd snel het gaas vast gekramd op de palen. Daarbij werden opvallende technieken ingezet (de overhangtechniek)

foto_7

De lunch was wederom voortreffelijk verzorgd door de Stichting Schaapskudde gemeente Nunspeet en hun sponsoren. Naast de soep en de belegde broodjes waren er ook lekkere , warme kroketten.

foto_8

Wellicht daardoor ontstond al snel het idee om de ontstane achterstand op de werkplanning in te lopen door begin september een extra werkdag in te lassen om deze klus af te ronden.
Na de lunch toog iedereen weer verkwikt aan de slag om het werk voor vandaag af te ronden.

foto_9


Daar er nu geen verrassingen meer optraden zat de klus voor vandaag er rond 15 uur weer op .