De Wildfair Apeldoorn begint een traditie te worden op de laatste zondag in september. Al voor de derde keer organiseert de Soroptimisten Club Apeldoorn deze fair voor een goed doel!

Het is schitterend weer en met andere groene organisaties staat onze vereniging in de Natuurstraat op het terrein. Aanwezig zijn: Het Aardhuis, de NOJG, KNJV, Geldersch Landschap, Vereniging Het Reewild en Stichting Groennetwerk. Maar ook een natuurfotograaf, een preparateur en de vereniging Groei en Bloei zijn vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er kinderprogramma’s, lezingen, rondleidingen en demonstraties. En er is genoeg te eten en te drinken, ook achter onze stand!

 

Het publiek is zeer geïnteresseerd en koopgraag. Dit is voor mij de eerste keer dat ik een middag meedraai als voorlichter van onze vereniging, het wild en het hert in het bijzonder. Vooral de burl-CD trekt de aandacht en er valt genoeg te vertellen! Menigeen is verbaasd over wat er in hun voor- en achtertuin afspeelt. Leuk om die mensen het uit te leggen. Maar het merendeel weet van de hoed en de rand en geven hun kinderen aanschouwelijk onderwijs aan de hand van de tentoongestelde geweien, stangen, boonsel en huiden. De extra informatie over edel- en damhert, de stickers én ons clubblad vinden dan ook gretig aftrek!


Het was een geslaagde middag met niet alleen een hoge opbrengst voor onze Edelhert-voorlichtingsstand én drie nieuwe leden, maar eveneens een hoge opbrengst voor het goede doel, bijna het dubbele van vorig jaar! Dit jaar gaat het geld naar weesmeisjes in Malawi om te zorgen dat zij hun school kunnen afmaken en zo in plaats van een wees zonder rechten en een gewaardeerd familielid worden!