Op zaterdag 2 februari togen we naar Boswachterij Ugchelen/Hoenderloo voor de jaarlijkse winterwandeling. Voor de vijfde keer op rij georganiseerd door Katinka en Olinda.

De ochtend begon met regen en sneeuw maar tegen starttijd van de wandeling was het droog en scheen er volop zon. Olinda deed de aftrap; heette ons welkom, vertelde kort over de geschiedenis van het gebied en gaf een gedetailleerd overzicht van wat ze aan wild ‘besteld’ had, voor onderweg.

Het bos is gevarieerd, de aanvankelijke naaldbossen zijn nu gemengd met beuken- berken en eikenbomen. We zagen veel prenten en omgewroete grond van de zwijnen. Ondanks het slechte mastjaar waren de zwijnen toch nog in voldoende mate aanwezig blijkbaar.

De route startte in het naaldbos en na ruim een uur bereikten we de Hoog Buurloseheide; een prachtig weids en glooiend gebied met in de verte Radio Kootwijk en de schaapskooi van Hoog Buurlo. Een mooie plek om even volop te genieten van het uitzicht. Weer in het bos spotten de voorste wandelaars twee herten, maar met een groep van zo’n 25 man maakten we te veel gerucht om nog meer wild te zien, dit ondanks Olinda’s ‘bestelling’….
Het weer bleef prachtig, hier en daar nog een laagje sneeuw op het mos, de paden af en toe modderig van de vele gevallen regen. Een voor alle aanwezigen een goed tempo en genoeg tijd om lekker rond te kijken. En natuurlijk was daar na zo’n 2 ½ uur wandelen de soep van Maaike (tomatensoep, al van verre te ruiken).

In een prachtige boshut met een lange picknicktafel; zo luxe hadden we het nog niet gehad. Na de soep, en voor de liefhebbers nog een Jägermeister, gingen we weer verwarmd op pad voor het laatste stukje van deze winterwandeling.
Olinda en Katinka hebben weer een prachtige wandeling uitgezet door een mooi en afwisselend gebied.