Op zaterdag 20 juli trokken de vrijwilligers van de rasterploeg weer eens naar het Zweefvliegcentrum Terlet. Intussen  bekend terrein voor ons, in 2007 repareerden en vervingen we ruim 6 km. raster aan de westzijde.

 

Hans zeult de kar door de hei met zijn 6-cilinder.

Uitzicht op de vliegtuigen

Achter restaurant  De Thermiekbel en voorbij de camping op het terrein is enkele jaren geleden een zwartwildraster geplaatst, om te voorkomen dat de zwijnen die het ecoduct Terlet oversteken de mooie grasmat van de zweefvliegers vernielen. De afwerking van dit door een bedrijf gezette raster liet te wensen over. Er was overal ruimte tussen de bovenste spandraad en het manchet. Ook was als spandraad geen gladde draad gebruikt maar een prikkeldraad, wat geen enkele zin heeft. Andy, die het terrein van Terlet kent als zijn broekzak, maakte ons attent op de gevaarlijke situatie. Na overleg met SBB (de eigenaar van het gebied)  werd besloten eens een opknapbeurt te besteden aan dit raster. Andy verwijderde in zijn vrije tijd (die hij intussen voldoende heeft) de prikkeldraad, zodat wij direct konden beginnen met het aanbrengen van een nieuwe spandraad, en met het stevig bevestigen van spandraad en manchet aan elkaar. Om de 15 cm. werden draad en manchet naadloos met elkaar verbonden.
SBB had ons een handig hulpmiddel geleend om de draad over een grote afstand uit te rollen, een horizontaal wiel waar je de rol draad in spant. Daarna trek je de draad uit zo ver je wilt. Als je tenminste  aan het goede eind begint begint te trekken...

Het ging om een lengte van 1400 meter, eerst noordelijk over de open heide en daarna naar het westen langs de grens met NM door het bos naar de Grote Heide. Ook werden er herten en reeën gespot in het bos.We vonden in het veld nogal wat losse onderdelen van wild, zoals een loper van een ree, en diverse kaken van herten. Ook een bewoond vossenhol.

De gebruikelijke soep was dit keer vervangen door salades en fruitcocktail. Met de heersende temperaturen was dat een goede gedachte. Het smaakte allemaal prima!

Rond half drie was alles afgerond, na een afscheidsborrel en de boel opgeruimd te hebben vertrok ieder weer voldaan naar huis.

Een unieke foto van Andy!