Gescheven door en foto's van Yvonne Verhoef

Zaterdag 30 mei 's avonds en zondag 31 mei 's ochtends werden er twee excursies gegeven, geregeld door Maaike Strikwerda en gegeven door Teus van de Bunte voor de leden die zich op hadden gegeven voor de excursie.
31 mei om 5 uur in de ochtend begon een prachtige en succesvolle wandeling onder leiding van wildbeheerder Teus van de Bunte door het Harderwijker- en Leuvenumsebos.
We waren nog maar goed en wel op pad of er stak al roodwild over en niet veel later zagen we een hert half op het pad staan. We hebben een hele tijd staan kijken hoe hij van blaadjes aan het smullen was


Nadat we een tijdje hadden staan kijken kwamen er nog 2 herten bij.  Als je goed naar de fotos kijkt is er wat bijzonders aan hun geweien te zien.

Nadat de kleinste ons nog heel lang had staan aankijken, besloten we toch verder te lopen waarop hij ook wegging.

Al wat later tijdens de wandeling staken er opeens een paar herten over die ons verderop vanuit de bosjes gadesloegen. Haha op de foto kun je meerdere herten echt tussen de bomen door zien gluren, zie maar eens rechtsonder op de foto.

We vervolgden onze weg en een ree stak over. Op een gegeven moment  zagen we tussen de bomen door een weitje en daar stonden verschillende herten te grazen.

Ook hier weer werden we gadegeslagen door herten tussen de bomen. Het is een zoekplaatje maar er staan er toch echt 3 te kijken :-0
>
Voldaan van een prachtige wandeling door de natuur met fluitende vogels om je heen keerden we terug naar de auto’s En het mogen aanschouwen van zoveel roodwild op de vroege ochtend maakt je dag helemaal goed. Ook heb ik begrepen dat op de avondwandeling veel roodwild gezien is.
Hartstikke bedankt Teus van de Bunte voor de rondleiding en Maaike Strikwerda voor al het regelwerk!!