Wildzichtbaarheid laatste 1   Wildzichtbaarheid laatste 2

De cursus wildzichtbaarheid van hoofddocent Bas Worm en gastdocenten Rik Schoon en Johan Wensink die in het najaar van 2017 is gestart is op donderdag 25 januari 2018 afgerond. Vijftien cursisten hebben in drie groepjes ieder een bestaande wildobservatieplaats (WOP) geëvalueerd, één groepje heeft een potentiële WOP uitgedacht.

Wildzichtbaarheid laatste 3   Wildzichtbaarheid laatste 4

De WOP's Herikhuizen, Sandbergsveld, Oude Herberg en Oude Zwolseweg zijn de WOP's waar het om ging afgelopen donderdag. De cursisten hebben per groepje een presentatie gehouden over hun WOP.

Wildzichtbaarheid laatste 5   Wildzichtbaarheid laatste 6

Na de vier presentaties zijn de certificaten uitgedeeld door voorzitter Jozef Linthorst. Na deze cursus zijn er weer 15 nieuwe gecertificeerde ambassadeurs voor wild bij in Nederland. Het is niet zeker of er nog een derde editie van deze cursus zal komen. Bij interesse is het natuurlijk mogelijk om dit door te geven op mailadres: info@hetedelhert.nl.

 Wildzichtbaarheid laatste 7   Wildzichtbaarheid laatste 8

Het bestuur van de Vereniging heeft wel vergevorderde plannen voor een nieuwe cursus. Een cursus aanspreken (op leeftijd schatten) van edelherten. Gastdocenten zijn benaderd en een eerste opzet is gemaakt. In de cursus tekst en uitleg van interne en externe sprekers rondom leeftijdsschatting bij edelherten. De focus ligt hierbij op het aanspreken van de dieren op de Veluwe, in verschillende typen leefgebied. Wat zijn betrouwbare leeftijdskenmerken en welke zijn minder betrouwbaar en welke onbetrouwbaar. Kortom: waar moet je wel en niet op letten. Met deze kennis in je achterhoofd wordt het er op uit trekken om edelherten te observeren nog interessanter! Nadere berichtgeving over inhoud en inschrijving volgen nog! Geïnteresseerden voor de cursus kunnen hun interesse natuurlijk alvast kenbaar maken bij de vereniging. Mailadres: info@hetedelhert.nl.

Uitgebreide vooraankondiging volgt in ons tijdschrift Het Edelhert.