Het is nu vier jaar dat de vernieuwde website van de vereniging on-line is. De techniek is veranderd, zowel de computers als de programma�s en het internet. Vooral de snelheid is aanzienlijk verbeterd en medio 2006 heeft ruim 80% van de huishoudens met internet de beschikking over breedband (ADSL of kabel). Dit was vier jaar eerder nog geen 25%.. Ook zijn de breedbandverbindingen zelf ook aanzienlijk sneller geworden. Het aantal internetters steeg in die zelfde periode gestegen van 9 naar 11 miljoen gebruikers met tevens een intensiever gebruik. Tijd voor vernieuwing voor de website van het Veluws Hert. Tenslotte was er al die tijd bovenaan op de website te lezen: �Het Veluws Hert, volop in beweging�

Forum

Als eerste verbetering is vorig jaar het forum erbij gekomen, waardoor aan de stijgende behoefte om te communiceren via het internet met (on-)gelijkgestenmden tegemoet gekomen werd. De onderwerpen zijn gerangschikt en dialogen en discussie door middel van openbare berichten zijn voor iedereen te volgen.

Door deze ontwikkelingen op onze site ontstonden er twee afgeschermde gedeeltes bestemd alleen voor de leden van onze vereniging. Het gedeelte waar elk kwartaal een nieuwe inlognaam en wachtwoord voor nodig was, is nu opgeheven. De inhoud daarvan is geintegreerd in het forumgedeelte.

Door registratie op het forum heb je de volgende voordelen:
-in een opslag zichtbaar welke berichten erbij gekomen zijn sinds je vorig bericht
-meldding per mail, indien op nieuw bericht van je gereageerd is.
-melding per mail op voor jou interessante onderwerpen.

De leden hebben als extra voordeel:

-toegang tot alle onderwerpen van de vereniging, zoals de excursie (ook extra excursies, die op het laatste moment gepland worden), verslag van ledenvergaderingen, webcams

Alsof dat nog niet genoeg is, is ook programmering van de website veranderd. Of het nou in HTML of PHP geprogrammeeerd is, zal iedereen om het even zijn. Wat wel van belang is dat er meer mogelijkheden ontstaan zijn om de informatie te presenteren. De webbeheerder zal er veel voordeel aan hebben, maar ook de lezer zal er profijt van hebben. Zo zal de lay-out wat strakker en moderner ogen, nieuwsberichten en openingspagina�s worden automatisch gesorteerd, en verschijnen op de gewenste tijd letterlijk in beeld. En voor dit alles zal nou eens geen extra software op uw PC geinstalleerd hoeven worden.

Om optimaal gebruik te maken van het forum, gelieve eerst te registreren op het forum:

- klik in het forum (hier links in het menu)
- vervolgens kik bovenaan op "registreren"
- klik op "Ik stem toe met de voorwaarden""

-vul e.e.a. in. (van belang is. juist emailadres, inlognaam (zelf verzinnen) en wachtwoord (zelf verzinnen) en nogmaals wachtwoord
- onderaan klik op "OK"
- in je mailbox ontvang je je aanmelding. Klik op accepteren of zo
- meld bij mij (jan@paulides.nl) dat je lid bent met je naam, adres en woonplaats en dat je extra toegang wenst, indien ik je inlognaam herken doe ik het zonder je bericht. Na een paar dagen heb je overal toegang in het forum.

Indien je je wachtwoord kwijt bent klik je op het inlogscherm op "wachtwoord vergeten" en vol de instructies

Nog een nieuw account aanmaken

Ook op de website zelf zal het mogelijk worden om een account aan te maken (Zie menu op de startpagina) en vervolgens in te loggen. Ik realiseer me dat het wel omslachtig is om ook daar te moeten inloggen. Helaas is het niet anders. Maar ook hier zijn er grote voordelen te halen. Zo zal ook hier er verenigingsspecifieke informatie beschikbaar zijn, zoals verslagen van ALV, ledendagen en Het Edelhert. Wat er nog meer mogelijk zal zijn, hoor je later.