In april hebben we een begin gemaakt met het aanbrengen van een manchet op een stuk zwartwildraster van ruim 2 kilometer rond een landbouwgebied op ' De kop van Deelen'. Deze maand werden we wederom ontvangen door Bart Castelein, de faunabeheerder van de gemeente Arnhem, om de klus waar we in april mee zijn begonnen af te maken.

Het was prachtig weer en de opkomst was, zoals gewoonlijk, weer goed. Na een bakje koffie ging de ploeg enthousiast aan het werk.
Deze keer was onze kersverse voorzitter Philip Salm ook van de partij. Na een korte instructie had hij al snel de smaak te pakken en ging als volleerde rasteraar enthousiast aan de gang met tang en ijzerdraad.

De lunch was uitstekend verzorgd door de gemeente Arnhem. Broodjes, fruit en een goed gemixte maaltijdsoep zorgde voor nieuwe energie om het laatste stuk zwartwildraster te voorzien van manchet. Na het werk werd er nog even gezellig nagebabbeld onder het genot van een frisdrank en een hapje.

We kijken terug op een geslaagde dag. Het roodwild kan nu veilig komen genieten van het sappige groen op het landbouwgebied.

Een beter en veiliger leefgebied voor de herten, daar doen we het voor!

Tot de volgende keer!

Natasja Menses

Foto's: Margriet Montizaan, Piet Bloemerts, Jos Verbeek, Natasja Menses