De afgelopen jaren zijn we al diverse keren aan de slag geweest met het raster om de Noorderheide. We hebben er in-/uitsprongen ingemaakt, een stuk verlaagd en delen met een manchet beveiligd.

Vandaag was Hans Rutgers van SBB weer onze gastheer/voorman. Na de koffie met de koek vertrokken we met ruim 30 personen in een lange stoet auto's (optimaal carpoolen blijft lastig) achter Hans aan. Na bijna een kwartier rijden kwamen op onze werkplek ten zuiden van de Noorderheide aan. Daar hebben we een aanvang gemaakt met het slopen van ruim een kilometer van het raster tussen de Noorderheide en Elspeter Bos. Dat hekwerk bestaat uit een gedeelte met gaas en daarboven 3 puntdraden en een gladde draad. De klus voor vandaag bestond uit het verwijderen van het draad, het ordelijk bundelen en het afvoeren ervan. Er is weer flink gewerkt, maar er was ook voldoende tijd om bij te praten en sterke verhalen uit te wisselen. Over het weer hadden we niet te klagen. De afgelopen weken zijn we ruim voorzien van regen en ook voor vandaag waren er in de loop van de dag flinke buien voorspeld. Die hebben we gelukkig niet gezien. Wel veel zon, zodat het zelfs een echte zomerse dag werd.

Dat mooie weer paste goed bij de jaarlijkse BBQ die we aansluitend bij de werkschuur van SBB hadden. Daar schoven nog een paar rasteraars aan, zodat we met ruim 35 personen konden genieten van een werkelijk uitstekend verzorgde BBQ. Een door Henk van de Pol, de jachtopziener van Elspeterbosch BV, geschoten overloper vormde het middelpunt ervan. Deze overloper was vakkundig van zijn jas ontdaan door jachtopziener-in-ruste Peter van Asselt en slager Van de Steeg had er allerlei lekkere lapjes van gemaakt. Deze had ook de grote barbecue geleverd met een vernuftig systeem om het rooster te verstellen. Voor we ons te goed gingen doen aan het eten stond Hen nog even stil bij het overlijden van een van onze zeer trouwe leden; Reina Westermann. Ze was als een soort leidhinde van de rasterachtigen. Na een minuut stilte klonk het "proost". En dat past prima in de geest zoals we Reina kenden. Daarna lieten we het vlees en de salades ons goed smaken.

Het was weer een mooi en gezellige dag waarin we het nuttige met het (zeer) aangename hebben kunnen verenigen.

Tot 16 september

Foto's: Piet Bloemerts en Natasja Menses