Op de derde zaterdag in september werd het laatste stukje van het wildzwijnkerend raster langs het heideterrein Het Leesten van manchetten voorzien. Het weer was echt schitterend. We werden door Hans Rutgers met koffie en thee ontvangen in de werkschuur van SBB Ugchelen-Hoenderloo. Het weer was zo mooi en het Leesten dichtbij, dat besloten werd om naar de rasterlocatie te wandelen en de autos bij de werkschuur te laten staan.

Het aanbrengen van de manchetten liep als een trein. De meesten hebben intussen zo hun eigen specialiteit gevonden: krammen uittrekken, gaas uitrollen, het gaas er netjes strak overheen vouwen zodat het vastbinden een stuk gemakkelijker gaat, de krammen er weer inslaan of het gaas met binddraad vastmaken. Hans en Marc zorgen voor de finishing touch: het aanbrengen van het bordje Veluws Hert. Tussendoor even uitrusten en gezellig bijkletsen onder het genot van een kopje koffie. En natuurlijk genieten van het mooie landschap, de nog bloeiende hei, de inlandse eiken met hun volmast en de tamme kastanjes met hun stekels.

Tegen 12.00 u was de klus reeds geklaard en wandelden we weer naar de werkschuur, waar we onder het genot van een kop soep, een drankje en een hapje, nog even gezellig bij elkaar zaten.


Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image


Image

Image