Op een zonnige dinsdag morgen tijdens de ochtend wandeling met de honden liepen wij door het drukke hondenlosloopgebied nabij Dieren. Dit gedeelte losloopgebied is doormiddel van een varkenskerend raster gescheiden van de rest van het bos.

Dit bos en het gedeelte losloopgebied is eigendom van de Stichting Twickel en maakt onderdeel uit van het "Landgoed Hof te Dieren". Plots zagen wij z'n vijftien meter achter het varkensraster drie in debosbessen laveiende herten in bastgewei. Zij hadden al een aardig eind opgeschoven.

 

Ik had natuurlijk niets bij mij om dit op de plaat vast te leggen en we moesten nog zeker een half uur wandelen voor we thuis waren. Ik zei nog tegen mijn vrouw, "je komt deze mooie plaatjes altijd tegen wanneer je de fotospullen niet bij je hebt".
Eenmaal thuis aangekomen toch de camera maar gepakt en nog een keer gaan kijken met het zichtbare resultaat.
Ze zaten inmiddels lekker in alle rust en in het zonnetje te herkouwen. Zo blijkt maar weer, dat als edelherten de omgeving vertrouwen, de rust krijgen die ze nodig hebben, en de bezoekers van de terreinen al dan niet met hond(en) zich gedragen zoals dat van hen verwacht wordt, dat de Edelherten ook om 10.30 uur in de morgen nog voor al het publiek zichtbaar zijn.