Hallo woudlopers,
Zondagmorgen met de mobile schuiltent een rondje "Posbank" gereden. Nadat de eerste automobilist bij zonsopgang zijn auto op P "Lappendeken" had geparkeerd, is hij met zijn medepassagier gaan wandelen. Wellicht via het achterliggende rijwielpad aldaar richting "Koepel De Kaap". Hierbij hebben zij naar alle waarschijnlijkheid 3x roodwild (hinde met kalf en 2e kop basthert) op lavei van een perceel winterrogge onbewust de pas afgesneden naar het dagverblijf. Dus had het roodwild geen keus en was gedwongen de "Beekhuizenseweg" over te steken naar het aangrenzende weiland.

Dit is het bewuste perceel waar Hereford-runderen middels schuren het bovenraster voordien hebben vernield. De rasterploeg van vereniging "Het Edelhert" heeft toen met "bloed, zweet & tranen" het raster weer hersteld, doch kort nadien hetzelfde resultaat. Om het probleem te tackelen heeft de grondeigenaar en/of vruchtgebruiker een elektrisch bovendraad aan gebracht. Desondank wegens deze preventiemaatregel is het roodwild toch ingesprongen. Daarna herhaaldelijk heen en weer rennen om een geschikte locatie te vinden om er weer uit te springen. Maar dan realiseren die dieren dat je een "elektrische opdonder" krijgt indien je in aanraking komt met de bovendraad van het raster!!! Dat geeft weer stress onder het roedeltje roodwild. Gevolg: "Een bokspartij o.l.v. het kalf waarbij verschillende linkse direktes werden uitgedeeld. De bokspartij eindigde in "onbeslist". Bij een herkansing van een nieuwe bokspartij is een knock-out  niet uitgesloten!!!

Derhalve heeft deze natuurforser -na een aantal kiekjes te hebben geschoten (zie bijlages) haastig zijn weg weer vervolgd. Daarbij had ik het geluk nabij "De Zypenberg" nog een reebok met "druk op de sluitspier" te schieten.