Image

Het wildpark is te vinden als U, komende via de snelweg Namur-Arlon afslag 25 richting Libramont/ St.Hubert pakt.

Aangekomen in St. Hubert op de rotonde, welke te herkennen is aan het standbeeld met gewei, de bordjes "parc a gibier" volgt. Na ongeveer een kilometer rechtsaf. Het park is voorzien van een restaurant en speeltuin. Het geheel doet enigszins verouderd aan doch u krijgt wel waar voor uw geld er van uitgaande dat u voor het wild komt.


Image

U loopt vanaf de ingang via verschillende klaphekken eerst langs de varkens. Die zitten in een redelijk bosperceel. Zo te zien aan de voerbakken worden ze flink bijgevoederd. Vervolgens volgt u slingerende paden waarbij het flink daalt en stijgt. Het park ligt als het ware in een dal. Op een gegeven moment kwam ik al afdalend enkele damherten tegen die stonden te drinken bij een riviertje dat door het dal kabbelt. Verderop staan weer enkele voederbakken, waarschijnlijk voor de damherten.

Image

In de buurt zag ik een al wat oudere bok. Op een gegeven moment ging deze wat rond lopen. Toen bleek er in de buurt nog een bok te lopen, de oude bok begon te burrelen. Klaarblijkelijk was het nog volop bronsttijd. (ik was daar rond 16.30 uur). Na enkele gevechten te hebben gezien ben ik vertrokken. Totaal drie bokken en een twintigtal hindes gezien welke overigens niet heel erg schuw zijn maar als je ze probeert te dicht te benaderen zullen ze er wel van door gaan.

Image

Het riviertje ben ik overgestoken, aan de overzijde vanuit het dal weer omhoog geklommen waarna ik bij een raster uitkwam bij een groot bos. Slechts op een plek was een ingang, althans daar was een stuk hek verwijderd. Aangezien ik nog geen edelwild had ontdekt besloot ik een stuk door dit bos te wandelen. Vanaf het pad zag ik op een gegeven moment enkele hindes lopen. Ik heb ze voorzichtig benaderd en een aantal foto's gemaakt (400 en 200 mm op statief).

met dank aan Ron de Groot