Zoals beloofd in het artikel over Andy van Ommeren in "Het Edelhert" zijn we na ruim 2 maanden gaan kijken hoe het ervoor staat met zijn collectie op de nieuwe lokatie in Barneveld. Als we aan de Harselaarseweg 2 arriveren staat hij net de laatste planten in de tuin en de diverse bloembakken te plaatsen. Via de entree in de glazen pui betreden we een uitnodigende receptieruimte met meteen daarachter de grote zaal. Ruim 400 vierkante meter aan expositieruimte met daarin ruim 1.200 groot formaat kleurenfoto's, door hem gemaakt op de Vrije Wildbaan. Het geheel is voorzien van veel direct licht en omlijst door honderden vogels, herten, reewild, zwijnen, dassen, vossen,  kleine roofdieren,  stangen en  geweien. Ik heb geen idee wat er verder in Europa aan dit soorte collecties te vinden is maar het lijkt mij de mooiste en grootste van Nederland en waarschijnlijk ook heel ver daarbuiten.
Het boek is naar de drukker en Andy is bijna klaar met het inrichten. Voorlopig alleen tijd om op afspraak   (06-53891185) een enkeling te laten genieten. Over enige tijd zal hij zijn plannen nader toelichten en zullen we worden uitgenodigd om te komen zien wat hij in al die jaren heeft verzameld. Alle informatie staat t.z.t. op zijn website http://www.andyvanommeren.nl
In of bij het eerste nummer van "Het Edelhert" van 2012 hoopt hij zijn plannen via een advertentie of een brochure uit de doeken te doen. Nog even geduld dus.