Elspeterweg Niersen klein

De Elspeterweg in Niersen gaat op slot, tenminste tussen zonsondergang en zonsopkomt. Aanwonenden krijgen ontheffing op het verbod. Gebruikers en omwonenden van de route hebben hier om verzocht. Het Kroondomein en bewonersverenigng Gortel - Niersen wilden de weg liever helemaal dicht hebben, maar b&w van Epe wilden niet zover gaan. Gesprekken hierover zijn al een jaar aan de gang. 

De route was zeer intrek bij toeristen die daar zwijnen kwamen kijken. Regelmatig was hier sprake van te grote drukte en daardoor opstoppingen. Om ze te zien werden ze gevoerd. De zwijnen raakten hier zo aangewend dat ze bij het geluid van een auto al naar de weg liepen. Mensen zaten soms met een tuinstoeltje de 'show' af te wachten. Sommige mensen lieten kleine kinderen het voer aan de zwijnen geven om hier een mooie foto van te kunnen maken. Zwijnen kunnen gevaarlijk zijn en zwijnen kunnen uithalen. Een houw van de grote slagtanden kan lelijke wonden maken. Meerdere malen moesten zwijnen die al te dicht bij mensen kwamen worden afgemaakt. Dit risico was te groot voor de gemeente Epe, die om die reden de maatregel heeft afgekondigd.

De gemeente heeft aangekondigd de parkeerplaats bij de ingang van het Krooncomein een kilometer naar het oosten te zullen verplaatsen.