De organisatie van de Faunadag op landgoed Middachten heeft besloten dat vanwege de pandemie dit evenement helaas ook dit jaar niet kan doorgaan. Deze dag stond eind maart gepland. De Faunadag heeft een educatieve insteek voor het publiek en geeft faunabeheerders de kans elkaar te ontmoeten en te netwerken.

Het zijn onzekere tijden om activiteiten te organiseren. De beslissing is mede gebaseerd op de onzekerheid van de overheidsmaatregelen voor de nabije toekomst. De voorbereidingen voor dit evenement vergen veel tijd en organisatie vandaar dat nu de beslissing is genomen om het, spijtig genoeg, voor het derde jaar op rij te annuleren.

Tijdens de Faunadag presenteren verschillende natuur- en faunabeheerverenigingen zich. Faunabeheerders vertellen uit eigen ervaring over het wildbeheer op de Veluwe en laten vele soorten geweien en opgezette dieren zien. Er zijn roofvogeldemonstraties, rondleidingen door het kasteel, proeverijtjes, workshops en dat alles onder klanken van jachthoorns. Voor kinderen wordt er ook nog een speurtocht uitgezet. De experts willen graag dat bezoekers met nieuwe kennis en inzichten naar huis gaan.