2e Paasdag togen 5 enthousiaste vrijwilligers van de winkelstand weer naar Almere voor de jaarlijkse familiedag bij SBB.

In korte tijd was de kraam van onze vereniging weer professioneel aangekleed en voorzien van de verkoopwaren en stonden de mannen geposteerd om geïnteresseerden van veel informatie over ons troetelkind; het edelhert, te voorzien.Het blijkt telkens weer dat de uitgestalde attributen van het grof wild; stangen, schedels, huiden, kaken, boonsel, e.d. een grote aantrekkingskracht hebben op kinderen én volwassenen. Samen met de posters en folders over edel- en damherten, die gratis werden verstrekt, zorgde dit voor veel belangstelling bij de kraam.

Dit evenement is speciaal gericht op de kinderen, dus waren er veel standsaanwezig met activiteiten voor hen; van paasmandjes verven,verhalenvertellers, nestkastjes timmeren en ga zo maar door. Onze vereniging had een prijsvraag over de natuur en voor de kleinsten een kleurwedstrijd uitgeschreven. Trees deed haar uiterste best om zoveel mogelijk kinderen hieraan te laten deelnemen en nodigde hen uit met een prijsje in hetvooruitzicht voor de gelukkige winnaartjes.

De inzendingen kwamen al snel binnen en het bleek dat er toch maar weinig bekend is bij de jeugd over de natuur; veel ingeleverde formulieren waren foutief  ingevuld.  Er bleven er 2 over en die vielen uiteraard in de prijzen. Aan het eind van de dag werden de winnaars bekend gemaakt en konden we 3 kinderen gelukkig maken; met glunderende koppies namen zij hun prijsje in ontvangst.

Al met al was het een geslaagde dag…….veel publiek aan de kraan en blije kinders, alleen was de verkoop van onze artikelen wat achter gebleven bij voorgaande jaren. Wellicht is dit te wijten aan de recessie.  We kijken weer uit naar het volgend jaar en wie weet, als de economie wat aantrekt, hebben we dan weer een topverkoop!