Zeist - Zondag 11 september. Hans Nijman geeft een tweetal lezingen over "Het Edelhert"in de "Boswerf" in Zeist. De Boswerf is een bezoekerscentrum  van de Milieudienst Zuidoost Utrecht. Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt het bezoekerscentrum in het Zeisterbos. (info op www.boswerf.nl) Het is een ideale uitvalsbasis voor een wandeling of fietstocht op de Utrechtse Heuvelrug of in het Kromme Rijngebied.

Je vind er exposities, een authetieke plaggenhut, een landschapstuin en een verwarmd terras. Van 28 augustus tot en met 2 oktober is er een permanente tentoonstelling over de edelherten met materiaal van de vereniging en veel foto's van de natuurfotografe Eline Verwoerd.
De kinderen kunnen zich uitleven in het "natuurspeelbos", de kleine beestjestuin en er zijn kleine boerderijdieren. Ze vinden er hoge heuvels, bosjes hutten en verstophoekjes, spannende paadjes, dikke klimboomstammen en een beekloop met waterpomp om de beek te vullen. Zondagse kleding thuislaten. En vooral gezinnen met kinderen vullen de zaal voor de informatie en de film over de edelherten.
De lezingen van Hans Nijman over het Edelhert werden druk bezocht en vooral de kinderen tonen een grote belangstelling. De gebitten en stangen gaan van hand tot hand. De film "De Ambassadeur van de natuur" werd aandachtig bekeken. Nu nog wachten op de eerste echte edelherten op de Utrechtse Heuvelrug.