Vice-voorzitter Rik Schoon verwelkomt de vrijwilligers van VHE op de halfjaarlijkse BBQ, dit keer in de schaapskooi van Boeschoten.

De jaarlijkse barbecue van de vereniging is dit jaar gehouden in de enclave Klein Boeschoten nabij Garderen. Voorafgaand aan de barbecue kregen de vrijwilligers een excursie onder leiding van Lennard Jasper. Lennard heeft uitgebreid verteld over de situatie in de enclave voor de edelherten. Het was ons een doorn in het oog om een hoog kerend raster te zien voor edelherten rond de enclave en midden door het bos. Gelukkig heeft Lennard het bij de Provincie gedaan gekregen om dit raster weer uit het bos naar de rand van de enclave te mogen verplaatsen. Praktische hulp bij het afbreken van dat raster door de rasterploeg wordt zeer gewaardeerd, zoveel werd duidelijk.
Het blijft nog wel erg ongewenst dat de edelherten die leven in dat gebied 's nacht alleen maar naar het gras en de gewassen mogen kijken op de enclave en er niet een kunnen fourageren zoals dat in de enclave Staverden wel al sinds jaar en dag kan en mag.

De provincie weet nog niet hoeveel toerisme het kan opleveren als de wildzichtbaarheid groot is. Daar kan gemakkelijk een schadevergoeding tegenover worden gezet. En als die schadevergoeding dan standaard is, dan kan er een situatie van meerderzijdse tevredenheid ontstaan.
Deze dissonant daargelaten was het verder een aangename wandeling door een bijzonder stukje cultuurlandschap. Deskundig van commentaar voorzien door Lennard Jaspers, waaruit zijn liefde voor dit gebied merkbaar was.
Na de wandeling stond een uitgebreide maaltijd klaar voor alle liefhebbers.

En Rik zag dat het goed ging.