Zaterdag 11 Juni ging de wandeling in het Speulderbos dan toch door, na een aantal afgelastingen i.v.m. de coronamaatregelen. Het was keurig georganiseerd door twee nieuwe gidsen, Arie Bikker en Piet Groeneveld.

kwandeling Speulderbos 1 kln

De start was aan de Sprielderweg op het parkeerterrein van staatsbosbeheer, waar Piet letterlijk de start heeft geblazen op zijn jachthoorn met het nummer Hegewaldfanfare. Dit (zo verwoordde hij) als eerbetoon aan het bos waarvan we die middag mochten gaan genieten.

Er was veel voorwerk en informatie opgezocht door de gastheren, en dat ook in ruime mate van diversiteit. Ze wisten dingen te vertellen over de tweede wereldoorlog wat daar allemaal in de buurt was gebeurd, indrukwekkende en schokkende geschiedenis van buurtschap Drie. En daarna het bos in.

 

kwandeling Speulderbos 2 kln

Ook in het bos werden dingen verteld, en laten zien, die zeker voor velen nieuw was om te horen. Tevens waren er ook medewandelaars die informatie konden toevoegen op punten. Voor velen kwam toch wel de verrassing dat we de jachthut van Cartouche daadwerkelijk gingen bezoeken (we wisten vanuit het clubblad dat de route in die buurt was, maar bezoeken ???).

kwandeling Speulderbos 3 kln  kwandeling Speulderbos 4 kln

Dit was zeker de kers op de reeds fijne taart die de nieuwe gidsen ons bezorgden. Ook de huidige eigenaar/ bewoner dhr. Peter Visser naam ruimschoots de tijd, en na ruim een half uur moesten de gidsen daar het vertreksein geven om nog een stukje te lopen naar de auto’s.

kwandeling Speulderbos 5 kln  kwandeling Speulderbos 7 kln

Gestart om 13.00 en geeindigd om 17.00 uur: zeker de moeite van deze fijne middag waard.

Hulde en dank voor deze gidsen Arie en Piet, voor deze dag onze toppers.

kwandeling Speulderbos 6 kln   kwandeling Speulderbos 8 kln