Image

Vandaag moet ik even in Lelystad zijn en kies mijn route langs de Oostvaardersplassen. Een gebied van 6.000ha, om daar een andere voorstelling van te maken: een gebied van ongeveer 15x4 km. Op mijn wandelingen, cq autoritten naar een wandelgebied, probeer ik zoveel mogelijk andere routes te kiezen en te ""ontdekken". Rijdend langs de Oostvaarderplassen zie ik op een akkertje een hert staan. Ik rij uit het zicht en loop terug en maak een paar foto's

Image

Onverstoord is het hert aan het laveien. Geheel alleen is hij daar. Des te meer is er voor hem te eten. Auto's rijden achter mij langs, 200 meter verder blaft een hond. Schijnbaar is hij dit gewend.

 

Deze foto is een uitsnede van de vorige.


Image

Het hert hoort een paar pratende fietsers op de weg achter mij en kijk mijn richting uit. Het kan hem niet echt boeien en gaat verder met eten.

Image

Opvallend is de stand van zijn achterlopers. Duidelijk geval van X-benen.

 

Deze foto is een uitsnede van de vorige.


Image

Ik kom op de terugweg uit Lelystad langs de parkeerplaats Praambult. Een gigantisch uitzicht over het gebied. Je ziet de honderden heckrunderen, konikpaarden en edelherten. Het zijn er zoveel en ze staan er als koeien in een weiland. Het is duidelijk anders dan op de Veluwe. Ik zie een buizerd, lepelaar, aan de kant staat een reiger aan de waterkant te spieden en twee ganzen over vliegen. In de verte achter mij staan windmolens. Het verbaast mij hoeveel er staan. Nuon maakte reclame op de tv om de boeren over te halen om zo'n windmolen neer te zetten. Nou, dat is ze dan gelukt. Grote delen van de polder staat op elke boerderij één of meerdere molens.

ImageImageImageImage