Zojuist verschenen: HET DAMHERT

hardcover, 108 pagina’s, bevat veel kleurenfoto’s. Prijs € 29,95

Tot 1 januari 2023 geen verzendkosten.

Damhertenboek kln

Samenvatting

Damherten kennen we vaak als de dieren in een hertenpark of op de kinderboerderij. Eind vorige eeuw kwamen ze in ons land in de vrije natuur maar op weinig plekken voor. De laatste dertig jaar kom je ze in iedere provincie tegen. Speciaal voor iedereen die meer over damwild wil weten, heeft Rik Schoon dit boek geschreven.

In dit boek vertelt Rik op een begrijpelijke manier over allerlei facetten van het damwild, in de verschillende levensfases en in alle seizoenen. Ook beschrijft hij wat er zich in de roedels afspeelt in de fascinerende bronsttijd.

Samen met de prachtige foto’s van Piet Broekhof, Bas Worm en Jan Paulides vormt het boek een handzaam en informatief document waarmee je als lezer de dieren beter leert (her)kennen. En uitgedaagd wordt om verder zelf op zoek te gaan. Hoe je dat het beste kunt doen, staat uitgebreid in woord en beeld beschreven in dit boek.

Over de auteur

Rik Schoon is vanaf de 90’er jaren van de vorige eeuw beroepsmatig betrokken geraakt betrokken bij het wel en wee van de reeën en damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD).
Vooral het damhert bleek een soort te zijn die iedereen wel kende uit hertenparkjes, maar waar we in de praktijk maar bar weinig vanaf wisten zodra ze zich in de vrije natuur bevonden. Talloze uren van observeren hebben ertoe geleid dat we nu gelukkig steeds meer weten over deze fascinerende soort.

In 2007 heeft Rik de AWD verlaten om een eigen adviesbureau op te starten, en is daarmee beroepshalve nog steeds betrokken bij het adviseren over het beheer van damherten in Nederland. Daarnaast is hij op vrijwillige basis adviseur bij de Vereniging het Ree en de Vereniging het Edelhert, en is hij docent faunabeheer aan het Innovatie- & Praktijkcentrum Groene ruimte. 

En dan is er natuurlijk ook nog Frederik, met zijn avonturen!

Frederik het Edelhert is zeer geliefd en daarmee een prachtig Sinterklaascadeau!!

Hierbij een recensie:

Recensie kln